
Tarif sekiz kişiliktir.
MALZEMELER:
Hamur Malzemesi: 4 su bardağı un, 2 yumurta, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz.
İç Malzemesi: 250 gr. kıyma, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 baş soğan, birkaç sap maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı silme tuz.
Yemeğin Pişirilme Suyu Malzemesi: 1,5 kg. yoğurt, 4 su bardağı su, 1 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz.
Üst Malzemesi: 2 çorba kaşığı tereyağı, nane, toz kırmızı biber.
YAPILIŞI: Hamurun tüm malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Bir iki saat dinlendirilir. Bıçak sırtı kalınlığında hamur açılır.Türk kahvesi fincanı ile hamurdan yuvarlaklar kesilir.İç malzemesinde; kıyma, rendelenmiş soğan yağda pişirilir. Ateşten indirileceğine yakın ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ilave edilir. Yuvarlak kesilmiş hamurların içine iç malzemesi konulur. Yarım ay biçiminde kapatılıp iki sivri ucu birleştirilir. Suyunda; 1,5 kg. yoğurt, 4 su bardağı su ve yumurta, ateşin üzerinde kesilmemesi için kaynayıncaya kadar karıştırılır. Ve bu malzeme karışımından olan suyun içine hazırlanan Şiş börekler atılır. 20 dakika pişirilir. Üst malzemesi de pişirilir ve servis yapılan tabağın üzerinde gezdirilir.
Bu şekli vermek için illa hamur açmak gerekmez elinizde yuvarladığınız iri fındık büyüklğündeki hamuru parmaklarınızla açarak aynı şekli verebilirsin. Tek yapmanız gereken yarım ay şeklindeki hamurun iki sivri ucunu arkaya doğru kıvırmak -ayse