Sizce evlilik kader midir ?

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
Evliliğin kader olmaması için, Allah'ın evlenen o iki kişiden
habersiz olması gerekir Bu ise ilmi her şeyi, her mekanı ve her zamanı kuşatan Allah hakkında düşünülemez O halde sorumuzun cevabı, "evlenmek elbette kaderdir" olacaktır

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Kader kesinlikle. ben eşimle ilk tanıştığımızda evlenmeyi aklımdan bile geçirmemiştim ki, eşimle tanışmadan önce tam 5,5 yıllık sürn bir ilişkim vardır. Herkes bize evlenecek gözüyle bakacaktı. Ve kısmet işte eşimle evlendim ve iyiki de evlenmişim -hmm

OP
yesilgosluMELEK

yesilgosluMELEK

Aktif Üye
Tepki
237
Kader kesinlikle. ben eşimle ilk tanıştığımızda evlenmeyi aklımdan bile geçirmemiştim ki, eşimle tanışmadan önce tam 5,5 yıllık sürn bir ilişkim vardır. Herkes bize evlenecek gözüyle bakacaktı. Ve kısmet işte eşimle evlendim ve iyiki de evlenmişim -hmm

ne kadar mikemmellll -hmm

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
kaderle insanin kendi elinde olması arasında gidip gelen bi düşünce içindeyim ben :dertli:

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
elbette kaderimizde varki evlenmişiz zaten isteyerek yada istemeyerek ne farkederki zaten kader dediğimiz bizim seçtiklerimizdir sonu ii yada kötü şükürki benim kaderimde eşim varmış iiyiki evlenmişiz

esmeryarim

Daimi Üye
Tepki
3.148
kadere inanırım tabikide kader derim ama
rabbim aklı vermiş iradeyide insanların eline vermiş yönlenmek yada yönlendirmek insanın elindedir
herşeye kader de demem çünkü ALLAH kaderimizi yazarken insanlara 2 yolda sunmuştur iyi yolu bildiğin halde kötü olacak yola yönelirsen ozaman kader değil bence kendim ettim kendim buldum denir
evlilikte de böyle

Tepki
914

Anlatsana canım merak ettim şimdi

anlatayım ama alıntı olmasın pleease sonra sileyim ok ...

ben hisleri aşırı kuvvetli biriyimdir ...
mesela össde tercihlerini blmediğim birinin nereyi kazanacağını ,
kpssye girmiş birinin tayini çıkacakmı çıkmayacak mı çıkacaksa hangi ile çıkacak v.s. gibi her şeyi hisseden ve bugüne kadar hiç yanılmamış biriyim ..
bir lakabım da medyum :)

ben kpss sınavına girdiğimde ilk tercihime ankarayı yazmıştım ...sonra 3 gece üst üste kpssde kazandığım ili (başka bir il ) gördüm ..bu ili de son tercihime yazmıştım ..hislerimin kuvvetli olduğunu ve o ilde beni birşeylerin beklediğini bildiğim için tercihimi değiştirerek o ili ilk sıraya aldım ankarayı da 2.sıraya ...
ve o ili kazandım ..yani rüyamda gördüğüm ili ...
o ilde eşimle tanıştım ...aynı yere atanmıştık orda tanıştık ..
ankarayı yazsam da kazanıyormuşum aslında ama kader beni oraya yöneltti çünkü orada eşimi bulacakmışım ...
neyse bir süre sonra ben ankaraya tayin oldum ..eşimle o ara flört halindeyiz ..o , o ilde kaldı ...bir süre öyle devam etti ..o zamanlar evlilik düşüncem olmadığı için eşimin ankaraya gelmesi ancak kpss ile olabiliyordu ...bir de beş sene tayin hakkı yoktu ..mecburen kpssye tekrar girecekti ..
ama o çok umutsuzdu bu konuda ...kpssye girse bile ankranın gelmeyeceğini söylüyordu ..ben de ısrarla ankarayı ilk sıraya yazmasını istedim ..çünkü baştan beri ankrayı kazanacaksın diyordum ona hissediyordum bunu ...
neyse sınava girdi ..ankrayı kazandı ...mucize gibi birşeydi tekrar ii puan alıp ankarayı kazanması ...
o kadar emindimki ankara olacağından ..çünkü onu ilk gördüğüm an işte benim eşim bu olacak diye hissetmiştim ..ve oldu da çok şükür ...
kim derdiki türkiyenin bir ucunda ben bir ucunda o ...bir araya gelelim ...o tekrar sınava girsin ankarayı kazansın filan ..
hele de gördüğüm rüya üzerine tercih değiştirmem ve rüyadaki ili kazanmam ...
eminimki ALLAH bizi bu şekilde buluşturdu ..
kaderimmişki o kadar sıkıntıya rağmen buluştuk evlendik ...:kahve:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar