Size Göre Nasıl Olmalı?

Seda28

Daimi Üye
Tepki
8.273
Evet biliyorsunuz yeni doğum yaptım.
Doğum yapalı daha bugün yeni 7. Gün oluyor.
ilk cuma günü hastaneden taburcu oldum.
Eve yerleştik.
Kayınvalidegil biraz oturup dinlenmek istediler . ( daha önce demiştim aynı bina daireler ayrı)
bizde çay yaptık . Biraz etraf topladık.
ilk gün siz yorulmayın ben yemek yapıp indiricem dedi . Tamam dedik .
Akşam oldu görümcem onlar geldiler beraber yemek yedik .
Çaylar içildi .
İlk akşam normal geçti.
ikinci gün cumartesi günü biz hazır yemek yaptırcaz diye bilgisi geldi . Bide altın hediye takacaklarmış.
Tamam dedim tşk ettim.. O gün umutun ismi hoca tarafından kulağına okundu. Benim babam da geldi . Yine o akşam iyi geçmişti
bu defa pazar günü görümceyle beraber geldiler görümce altın takacakmış .
Tamam dedik.
çay pasta ikram oldu. Onlara göre bebeğin yüzü sarıymış bize pek öyle gelmedi. Doktora da götürdük sarılık testi verdik. sarılık çıkmadı.
İşte klasik bebek konularından açılıyor.
diğer hafta içi günlerde geldiler.
Annemle kayınvalide tartıştı. annemde bunaldı. Bana göre en kısa 15 20 dakika yada en fazla 1 saat olmalı bu ziyaretler
Sizce ??

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.632
Eve yerleştik.
Kayınvalidegil biraz oturup dinlenmek istediler . ( daha önce demiştim aynı bina daireler ayrı)
Çaylar içildi .
İlk akşam normal geçti.
ikinci gün cumartesi günü biz hazır yemek yaptırcaz diye bilgisi geldi . Bide altın hediye takacaklarmış.
Tamam dedim tşk ettim.. O gün umutun ismi hoca tarafından kulağına okundu. Benim babam da geldi . Yine o akşam iyi geçmişti
Tamam dedik.
çay pasta ikram oldu. Onlara göre bebeğin yüzü sarıymış bize pek öyle gelmedi. Doktora da götürdük sarılık testi verdik. sarılık çıkmadı.
Annemle kayınvalide tartıştı. annemde bunaldı. Bana göre en kısa 15 20 dakika yada en fazla 1 saat olmalı bu ziyaretler
Sizce ??
Bana göre kimse olmamalı :D
Ben doğum yaptım kimsem yoktu sagolsun eşimin arkadaşı eşiyle geldi 2-3 gün yemek yaptılar falan ama ben buhran geçirdim okadar battıki birilerin olması bana, çünkü bebek uyurken uyumak istiyordum yemek bile yemek istemiyordum sadece uyumak istiyordum çok huysuzdu bebeğim, kendi kendine hem bebegini tanıyorsun alışıyorsun hem eşin ilgilenirken sen kişisel bakımlarını duşunu rahatlıkla alabiliyorsun hatta herkes dagılınca hiç unutmuyorum öyle bornozla uyumuştum okadar rahat etmiştimki o gün :) yani az insan çok huzur işi olmayan bencede 20-30 dk görüp gitmeli ayrıca yenidoğan bebek sonuçta ne kadar sevilcek gör git gelirkende elinde kek börek getirde anne yesin işine yaramayan insan bence lohusa insanın yanında fazla kalmamalı :D

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Tepki
84.309
Eve yerleştik.
Çaylar içildi .
İlk akşam normal geçti.
Tamam dedik.
Sizce ??
Her yeni doğanda yüzde sarılık görünür ki bu değil sarılığı yüksek zamanla atar onu
Bnm kızımda uzayan sarılık vardı nerdeyse 2 ayda gitti
Tahlilde değer yüksek çıkmıyordu
Yani yeni doğum yapmışsın kv görümce görmek istiyordur hakkı da ama bu lohusa annenin en çok dinlenmesi gereken zaman
Gün içinde kısa kısa uğrayabilir
Tabi faydası yok ise gelmese daha iyi :)

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.632
he yok işte orda dengeyi eşim sağlıyor o geliyoruz şeyini onlara vermiyor. Misal aradı şu gün gelicez dediler, eşim direkt biz müsait değiliz der istemiyorsak, onlar da zaten aşırı anlayışlı insanlar sağolsunlar
Doğuruncada sık sık gel nolur ölümü öp bana rahat bi lohusalık geçirdigini anlatcan :kriz:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün mutlu mesut sağlıkla yaşatsın tebrik ederim ailenizi :papatya:Ben sorunu anlamadım ya çok büyütülecek bir şey gibi gelmedi bana. Geldiklerinde ne kadar kalıyorlar mesela ya da kaldıkları süre boyunca rahatsız edici laf çarpmaları gibi gergin şeyler mi yaşatıyorlar? Annenizle niye tartıştılar kavga konusu belli olmayınca onu da anlamadım

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.632
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün mutlu mesut sağlıkla yaşatsın tebrik ederim ailenizi :papatya:Ben sorunu anlamadım ya çok büyütülecek bir şey gibi gelmedi bana. Geldiklerinde ne kadar kalıyorlar mesela ya da kaldıkları süre boyunca rahatsız edici laf çarpmaları gibi gergin şeyler mi yaşatıyorlar? Annenizle niye tartıştılar kavga konusu belli olmayınca onu da anlamadım
Yav lohusalık sendromları işte bacım :kriz: batar herşeey şimdi ona :D

OP
Seda28

Seda28

Daimi Üye
Tepki
8.273

Çok tşk ederim sağolun.
Çıkan tartışma konusu şu umutun başı dik dursun diye kaynanam havlu koymak istedi.
Annemde yastık koymak istedi.
:komik:
ufak tefek meseleler .
Geri şimdi bugün ortam normale döndü

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Tepki
84.309
Çok tşk ederim sağolun.
Çıkan tartışma konusu şu umutun başı dik dursun diye kaynanam havlu koymak istedi.
Annemde yastık koymak istedi.
:komik:
ufak tefek meseleler .
Geri şimdi bugün ortam normale döndü
Yeni doğan bebeğin kafasına yastık veya havlu ile destek verilmez yatağına eğim verin kustuğunu yutmasın diye
Ya da reflü yatağı bu konuda çok rahat oluyor
2 yaşa kadar yastıksız yatırmak öneriliyor
Kafasını sağ sola çevir yeter

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar