Size göre olumsuz düşüncenin faydaları ne olabilir?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Genel olarak olumsuz düşünceye sahip birinin, anlatılanlara karşı çevresindekilere göre daha dikkatli yaklaştığı ifade edilen araştırmada, 'olumlu düşüncenin yaratıcılığı artırdığı, esneklik, işbirliği ve mantıksal kestirimlere güvenmeyi artırdığı görülürken, olumsuz düşünce daha dikkatli olma ve dış dünyaya daha büyük bir dikkatle yaklaşımı getiriyor' denildi. Olumsuz düşüncelilerin tanık oldukları bir olayı anlatırken daha az hata yaptığı da ifade edilen araştırmada, olumsuz düşüncenin daha dikkatli değerlendirme yapılması ve değerlendirmelerde daha az hata yapılması yönünde de etkili olduğu ifade edildi.

ALINTIDIR

size göre olumsuz düşüncenin faydaları ne olabilir?

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
olumsuz düşünen insanlar genelde daha az hayal kırıklığına uğrar çünkü zaten olmayacağını düşünür umutlanmaz olunca da olumlu düşünenden daha çok sevinir:findik:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Ama ben yine de olumsuz düşünmüyorum ya :eek: Gerçi olumsuz düşünmediğim zamanlarda da o olay oluyor yane :eller: Biraz olaya bakış açısına bağlı. Yani her olaya şüphe ve olumsuz bir şekilde de yanaşmak istemezdim :dertli:

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
yani bencede hayal kırıklığının yaşanmaması olabilir, yoksa olumsuz düşünmek özellikle herşeyin kötü yanını düşünmek iyi yanlarını görmemek insana zarar verebilir. tabiki herşeyi olumlu olumsuz düşünmekte şart bence

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.320
olumlu düşünenler daha güçlü karakterlerdir.
olumsuz düşünenler zayıftır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar