Sodalı börek

cerenimo41

Daimi Üye
Katılım
26 Aralık 2011
Mesajlar
814
Tepki
687
Puan
93
Konum
Bozüyük
dsc01506.jpg
malzemeler
6 adet yufka,yarım kilo lor yada peynir
1 su bardağı süt,1 su bardagı sıvı yağ
2 adet yumurta (birisini üzerine sürmek için ayır
1 küçük şişe maden suyu
maydanoz,tuz, karabiber,kırmızı pul biber ,susam çörek otu

yapılışı: maydanozun saplarını temizleyip peynirle yada lorla karıştırın isteğe göre baharatlarını ilave edin.tepsinin tabanını 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın süt yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın ilk yufkayı tepsinin tabanına kırışık şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin sütlü harç ile yufkayı azar azar ıslayın ikinci yufkayıda tepsiye yerleştirin onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olcak şekilde yayın daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerini kaşıkla ıslayın en son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin sütlü harç ile ıslayın en üst yufkayı tepsiye güzelce yerleştirin tepsiye döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün buz dolabında en az 6-8 saat bekletin. dolaptan alınca üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp,çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın. afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst