Kendi ekmek tarifim var ama yine de yeni yeni tarifler deniyorum. Bunu da netten buldum masmavimutfak yapmış. Şu ana kadar denediğim en iyi ekmekti. Bildiğiniz fırından alınmış ekmek gibi oldu. Tarif sahibine buradan sevgiler olsun
Sofra Ekmeği Tarifi
Bardak ölçüsü : 250 ml su bardağı
1,5 su bardak ılık su
1 paket toz aktif maya (1 silme yemek kaşığı)
1 tatlı kaşık tuz
1 tatlı kaşık toz şeker
3,5 - 4 su bardağıUn (Yavaş yavaş ekleyin)
Yapılışı
Ilık suyu mayayı şekeri ve tuzu iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yoğurma kıvamına gelince tezgaha alıp iyice yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin (Hamura dokununca elinize yapışıyor ama bulaşmıyor)
Hamurun üzerine bir örtü örtüp bu şekilde 45 dakika bekletin. Bu sürenin sonunda çok ezmeden birazcık daha yoğurun (İçe kıvırıp ters döndürme hareketi gibi de yapabilirsiniz)
Hamuru 5-6 bezeye bölün (Aslında büyüklüğü size kalmış) ve elinizle hafifçe batırıp rulo yapar gibi kıvırarak katlayın. Bu işlemin sonunda minik bir ekmek şekli alması lazım. Hafif un serpilmiş fırın tepsisine dizip üzerini tekrardan kapatarak 30 dakika daha bekletin.
Fırının içine sıcak su dolu bir kap koyun ve 230 dereceye ayarlayın. Isındıktan sonra ekmeklerin üzerine keskin bir bıçakla ya ortadan ya da yandan bir çizik atın. Ekmek hamurlarını fırına atıp yaklaşık 30 dakika pişirin. Siz yine de kendi fırınınıza göre kontrollerinizi yapın.
Bardak bu büyüklükteydi
Son düzenleme: