incitanemtuana
Daimi Üye
Soğan doğrarken pek çok insanın en büyük şikâyeti gözlerinin yaşarmasıdır. Hatta bazen bu durum o kadar sorunlu olur ki gözyaşlarınızın yoğunluğundan artık ne yaptığınızı bilmezsiniz…
Bu şikâyetinize cevap olacak birkaç tavsiye bilgiyi sizler ile paylaşıyorum…
- Doğramaya geçmeden önce soğanı 4 parçaya bölerek bir poşet yardımı ile buzlukta bekletebilirsiniz.
- Suyun içinde kesilen soğan asla göz yaşartmaz.
- Doğrama süresince ağzınıza bir miktar su tutup gözlerinizin yaşarmasını bir nebze olsun önleyebilirsiniz.
- Doğramadan önce kabuğunu soyduğunuz soğanı tavada sürekli hareket ettirerek iki dakika kadar ısıtınız.
- Sakız çiğnemekte gözlerinizin yaşarmasını bir noktaya kadar önleyebilir.
- Üzerine biraz sirke serpebilirsiniz.
- En önemli tavsiye burnunuz yerine ağzınızdan nefes almaktır.
- Dişlerinizin arasında limon parçası veya küp şeker de tutabilirsiniz.
Gözleriniz yalnızca mutluluktan yaşarsın…
Tayfun ALTAY
Bu şikâyetinize cevap olacak birkaç tavsiye bilgiyi sizler ile paylaşıyorum…
- Doğramaya geçmeden önce soğanı 4 parçaya bölerek bir poşet yardımı ile buzlukta bekletebilirsiniz.
- Suyun içinde kesilen soğan asla göz yaşartmaz.
- Doğrama süresince ağzınıza bir miktar su tutup gözlerinizin yaşarmasını bir nebze olsun önleyebilirsiniz.
- Doğramadan önce kabuğunu soyduğunuz soğanı tavada sürekli hareket ettirerek iki dakika kadar ısıtınız.
- Sakız çiğnemekte gözlerinizin yaşarmasını bir noktaya kadar önleyebilir.
- Üzerine biraz sirke serpebilirsiniz.
- En önemli tavsiye burnunuz yerine ağzınızdan nefes almaktır.
- Dişlerinizin arasında limon parçası veya küp şeker de tutabilirsiniz.
Gözleriniz yalnızca mutluluktan yaşarsın…
Tayfun ALTAY