Sogan Dogramanin Püf Noktalari

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Soğan doğrarken pek çok insanın en büyük şikâyeti gözlerinin yaşarmasıdır. Hatta bazen bu durum o kadar sorunlu olur ki gözyaşlarınızın yoğunluğundan artık ne yaptığınızı bilmezsiniz…
Bu şikâyetinize cevap olacak birkaç tavsiye bilgiyi sizler ile paylaşıyorum…
- Doğramaya geçmeden önce soğanı 4 parçaya bölerek bir poşet yardımı ile buzlukta bekletebilirsiniz.
- Suyun içinde kesilen soğan asla göz yaşartmaz.
- Doğrama süresince ağzınıza bir miktar su tutup gözlerinizin yaşarmasını bir nebze olsun önleyebilirsiniz.
- Doğramadan önce kabuğunu soyduğunuz soğanı tavada sürekli hareket ettirerek iki dakika kadar ısıtınız.
- Sakız çiğnemekte gözlerinizin yaşarmasını bir noktaya kadar önleyebilir.
- Üzerine biraz sirke serpebilirsiniz.
- En önemli tavsiye burnunuz yerine ağzınızdan nefes almaktır.
- Dişlerinizin arasında limon parçası veya küp şeker de tutabilirsiniz.
Gözleriniz yalnızca mutluluktan yaşarsın…
Tayfun ALTAY
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst