Soğan Dolması Tarifi(resimli)

E

esmanur

Misafir
sogan-dolmasi.jpg

Malzemeler

4 adet iri kuru soğan

iç malzemesi için;
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kıyma
1 yemek kaşığı dereotu
Yarım su bardağı sıvı yağ
bir buçuk yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
yeterinde tuz

Hazırlanışı

İç malzememizi pirinçleri iyice yıkayıp karıştırıyoruz, soğanların üzerini ve altını cok az kesip soyuyoruz, derin bir tencerede bol suda içleri çıkana kadar hafif haşlıyoruz, (haşlanırken çatalla üzerine basın içi çıkmaya başladığında oldu demektir). Soğanın her yaprağına büyüklüğüne göre bir kaşıktan biraz az iç koyup sarın, düdüklü tencerede üzerine biraz sıvı yağ dökün, üzerine cok çıkmayacak şekilde (yaprak sarması usulu)su koyun biraz tuz ekleyin, düz bir tabak koyarak yaklaşık 25, 30 dakika pişirin, (iç soğanın büyüklüğüne göre artabilir, ayrıca tencerede aynı lezzeti vermiyor). Afiyet olsu
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
benim bi arkadaşımda yapar çok lezzetli olur bunuda görüntüsü süper:eek:
ellerin dert görmesin canım ben acıktımya:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst