Soğan ve maydanozlu, kaşarlı çörek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
DSC03420.JPG


Soğan ve maydanozlu, kaşarlı çörek

8 adet
Malzemeler:
Hamuru için:

12 tepeleme yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı süt
5 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İç harcı için:

50 gr. tereyağı
6 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)

Unu derin bir kaba eleyin. Ortasını açarak tuzu, kabartma tozunu, biberi katıp karıştırın. Sonra süt ve suyu ilave edip iyice yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Buzdolabında 20 dakika dinlendirin.

Diğer tarafta içini hazırlamak için yeşil soğanı temizledikten ve iyice yıkadıktan sonra ince kıyın. Maydanozu da aynı şekilde kıyın. Kaşarı rendeleyin. Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Yeşil soğanları ilave edin. 5-6 dakika yumuşayana kadar soteleyin. Maydanozları katın. Tuz ve köriyi katın. Ocaktan alın ve soğuyunca rende kaşarı ilave edin.

Dinlendirdiğiniz hamuru unladığınız bir zeminde merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm ebadında pizza hamuru gibi açın. İncelik her tarafında eşit olsun. İç harcı üstüne eşit şekilde yayın. Sonra bir bıçak yardımıyla sekiz eşit parçaya bölün. Geniş kısımlarından başlayarak ince uç kısma doğru rulo şeklinde sarın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine toz kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişer pişmez fırından alın. Yoksa kenarlarından eriyip akan peynir yanmaya başlıyor. Afiyet olsun.

Kaynak :kisnisotu.blogspot
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst