T
tugceyildiz
Misafir
Malzemeler:
250 gr. Calrose pirinci
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 küçük boy havuç
1 kutu ton balığı
2 adet marul yaprağı
Dereotu
1/2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Haşladığınız pirinci ayrı bir kapta bekletin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesi ve soğanı jülyen (ince uzun) doğrayın. Havucu yıkadıktan sonra ince uzun, marul yapraklarını da iri olarak doğrayın. Pirincini de ekleyin. Son olarak ton balığını ekleyip karıştırdıktan sonra bir salata tabağına alın. Dereotuyla lezzetlendirin. Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırın, hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirdikten sonra soğuk servis yapın.
250 gr. Calrose pirinci
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 küçük boy havuç
1 kutu ton balığı
2 adet marul yaprağı
Dereotu
1/2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Haşladığınız pirinci ayrı bir kapta bekletin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesi ve soğanı jülyen (ince uzun) doğrayın. Havucu yıkadıktan sonra ince uzun, marul yapraklarını da iri olarak doğrayın. Pirincini de ekleyin. Son olarak ton balığını ekleyip karıştırdıktan sonra bir salata tabağına alın. Dereotuyla lezzetlendirin. Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırın, hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirdikten sonra soğuk servis yapın.