1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay fincanı nohut
1 kase yoğurt
Nane, tuz
YAPILIŞI
Buğday akşamdan ayıklanıp iyice yıkanır, üzerine 1 litre kadar soğuk su ilave edilerek bir, iki taşım kanatılır, sabahleyin ateşe konulur, suyu azsa su ilave edilerek iyice pişirilir.
Nohut akşamdan ıslatılır, sabahleyin haşlanır suyu süzülür, haşlanmış buğdaya ilave edilir bir iki taşım beraber kaynatılır. Yoğurt iyice çırpılır tuz atılır koyu bir ayran yapılır, buğdaydan içine bir miktar eklenerek yoğurt ılıtılır ve yavaş yavaş buğdaya ilave edilir çok koyu olmayan çokta sulu olmayan bir kıvamda hazırlanır, üzerine nane ilave edilir Soğuduktan sonra buzdolabında iyice soğutulur. Soğuk olarak servis yapılır