Şok Diyetler Neden Zararlı?

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Şok Diyetler Neden Zararlı?

Fazla kilolardan acilen kurtulmak istiyorsanız lütfen aceleci davranıp sizi çabucak zayıflatacak, dergi-gazete gibi kaynaklardan bulduğunuz çok düşük kalorili diyetleri uygulamayınız. Bu diyetler ilk etapta sizi hızlıca zayıflatacaktır; ama diyeti bıraktığınız anda çok daha fazla kilo alacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Ayrıca kilolarınızdan kurtulamadığınız gibi sağlığınızı da bozmuş olacaksınız. Bu yüzden aman dikkat; sağlığınız bizim için değerli!

Şok diyetlere niçin karşıyız?
- Şok diyet diye tabir ettiğimiz çok düşük kalorili diyetler bireye özgü değildir. Unutulmamalıdır ki; sağlıklı bir diyet mutlaka Diyetisyen tarafından kişiye özel planlanmış olmalıdır.
- Şok diyetler kişinin gereksinimine göre düzenlenmemiştir; dolayısıyla her bireyde göstereceği etki farklıdır.
- Şok diyetler kontrol altında yapılmamaktadır. Halbuki diyet sırasında takip çok önemlidir.
- Şok diyetler yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmaz. Monotondur, can sıkıcıdır.
Şok diyetler çok kısa süre içerisinde kilo kaybı vaat eder. Bu diyetler gerçek kilo kaybı yerine sadece su kaybına ve kas kaybına neden olur. Kaybedilen ağırlık kısa süre içinde geri kazanılır.

Şok diyetlerin insan sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir?
Baş ağrısı, sinir hali, konsantrasyon bozukları, yorgunluk, uyuşukluk, kardiyak aritmiler, hipotansiyon, mide bulantıları, kusma, kabızlık, diyare (ishal), abdominal şikayetler, safra taşları, bayanlarda menstrüasyon düzensizlikleri, böbrek taşları, kuru cilt, saç dökülmeleri, kolesterol düzeyinde yükselme, mineral yetersizlikleri (Ca, Na, K, Mg, Zn düzeyleri ↓), bazal ****bolizma hızında düşme gerçekleşir. Şok diyetlerin uzun süre devamında ani ölümler meydana gelebilmektedir.!!!

KİŞİYE ÖZGÜ BESLENME PROGRAMI DİYETİSYEN/BESLENME UZMANI TARAFINDAN DÜZENLENMELİDİR

Diyeti nasıl planlıyoruz?
Kişinin; yaş, cinsiyet, boy, kilo, bazal ****bolizma hızı, yaşam tarzı-kültür, sağlık durumu, varsa tıbbi tedavisi, ekonomik durumu, iş/öğrencilik durumu, medeni durumu, sosyal statüsü, psikososyal durumu, psikolojisi, beslenme alışkanlıkları, aile öyküsü gibi faktörleri göz önüne alarak kişiye özgü diyetini planlıyoruz. Kişi bu programı uygularken sosyal yaşantısından uzaklaşmadan fazla kilolarından kurtuluyor. Ve kişiyi bir süre düzenli olarak takip ediyoruz. Böylece kişide sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş oluyoruz.

Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. İpek Ağaca
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst