Somon Izgara

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.397
Puan
113
somonizgarayt.jpg


Malzemeler,

* 2 dilim somon fileto
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* Karabiber

Hazırlanışı,

1. Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
2. Derin ve yayvan bir kapta; sarımsak, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın.
3. Somon filetoları sosa batırıp kabın kapağını kapatın.
4. Buzdolabında 1 saat bekletin.
5. Sürenin sonunda fırın tepsisine dizin.
6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Püf Noktaları,

* 1 dilim somon fileto için 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanmak ideal ölçüdür. Daha fazla somon için yağ miktarını eşit oranda artırabilirsiniz.
* Karabiber; balığın kokusunu alıp aromasını artırır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst