Sonuna kadar OKUYUN LÜTFEN...

G

GuL_CiCeGi

Misafir
Tarih 18.07.2008 bugün bu tarihde 4 gün önce evimizin yakınındaki duvarlari alcak olan ve altından porsuk cayının Halk dilinde KANAL adıyla gecen sulama kanalının üstündeki Köprüden gecerken 14 yasındakı SEYİT PUL isimli lise hayatına yeni başlicak olan piril piril bir gencimizi kaybettik. Ve bugün mahallesi sakinleri ve SEYİTin babasi başda olmak üzere büyük kücük herkez SEYİTin düşdüğü köprünün üstünde Protesto ettiler. 30 yıldır üstü kapalı yol olarak ve trafiğe acık görünen bu kanalın üstü 30 yıldır acık. Eskişehirin fark edilmek istenmeyen bir sorunu. Daha dün eskisehirin bir mahallesinde oturan 11 yasındakı kardesimiz bu kanala kurban oldu gecen senede eşimin orta okul arkadası MUSTAFA isimli 18 yasındakı genc bu kanalda hayatını kaybetti.Ve daha önceki senelerde de bu ölümler devam etti her sene bir erkek cocuk veya genc hayatını bu kanalda kaybetti. Şimdi sizlere asağida Tirnak icersinde yazılı olanları iyi okumanızı rica ediyorum bu Tirnak icindeki mesaj eşmin eskisehir belediye başkanina bizzat yazıdıgı maildir.

''KONU KODU OLARAK ŞIKAYET EDECEGIM KONU HAKKINDA
BIR KOD YOKTU O YÜZDEN IŞARETLEYEMEDIM.BEN YEŞILTEPE
MAHALLESINDE YASAYAN 18 YASINDA AKLI BASINDA
ÇOGU SEYIN FARKINDA OLAN BIR YETIŞKINIM.
VE MAHALLEMIZIN EN BÜYÜK SORUNU OLAN VE DILE
GETIRILDIĞI HALDE HALA ÇÖZÜLMEYEN VE UMURSANMAYAN
PORSUK ÇAYI DIĞER ADIYLA YANI HALK ADIYLA KANAL.
BU KANALA LANET OLSUN DIYORUM ILK BASTA.DAHA SONRA HALA VE HALA BUNU
GÖRMEZDEN GELEN YETKILILERE DE SITEMLIYIM.DÜN SAAT 13.20 SULARINDA BIR ÇOCUGUMUZ
DAHA SU ALTINDA CAN VERDI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK BU ONDA ÖNCEKI SENE 2007 DE 18 YASINDA BIR ÇOCUK
DAHA CAN VERDI BU KANALDA ÇARSIDA Kİ HEYKELLER Mİ KURTARCAK
BU EVLATLARI ÇARSIDA ŞÖFÖRLERE UYARI YAPAN İNEKLER Mİ ?
NEDEN HALA UMURSANMIYOR BU SORUN NEDEN HALA AÇIK BURASI
BELEDIYENIN PARKA BAHCEYE SULAMAYA HEYKELE HARCIYACAK VAKTI
VARDA KANALIN CEVRESINE BIR ÖNELEM ALACAK KADAR MI MESGULLER.
ARTIK BUNA BIR DUR DIYIN ARTIK BU ÖLÜMLERIN SONU GELSIN...
UMARIM TOPLANAN IMZALAR YAPILAN YÜRÜYÜŞLER GIBI BU MESAJIMDA
BIR KENARA ATILMAZ...İLLAKI YEŞILTEPE İLLAKI ESENTEPE SÜTLÜCE DEKI YASAYANLAR
INSANLAR DÜŞECEK DĞEIL BU KANALA SİZİN DE CANINIZ
YANABİLİR SİZİNDE EVLATLARINIZ YAKINLARINIZ CAN
VEREBİLİR BU KANALDA.. NEDEN BÖYLE OLSUN ??
BENCE HİÇ GEREK YOK HEM DE HİÇ. NOLUR ARTIK DURDURUN BUNU ... CEVABINIZI BEKLİYORUM ... ''

Ve bu mailden bir gün sonra kanalın etrafina beton duvar yapılmaya başlandı.
BUNUN YAPILMASI İCİN İLLAKİ BİRİNİN Mİ ÖLMESİ LAZİM?

__asli__

Daimi Üye
Tepki
448
demekki illede uyari istiyorlar cnm..orasi türkiye orda can'a o kadar önem vermiyorlar bence..türkiyemi kötülügümden degil asla.. ama böyle konularda o kadar dikkatsizlerki..ben böyle seyleri almanyada görmüyorum..burda en basta can geliyor kanunende yani..yazik olmus o kadar kisi ödükten sonra bunlari yapmalari cok yazik olmus..allah rahmet eylesin , ailelerine sabir versin,,orda can verenlere...tskler bizimle paylastigin icin cnm.

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
Maalesefki bir şeyleri göstermek için ya kavga etmeliyiz yada seninde bahsettiğin gibi bir can feda etmeliyiz.Halen insana verilen değer malum olan şeylerle gösteriyor kendini..Burada yine işler bizlere düşüyor.
Sesini çıkarsan vatan haini bile ilan ediyorlar seni,bu konuda maalesefki halen bilinç sahibi değiliz,bir türlü bilinçlenemiyoruz..
Çok üzüldüm canım başınız sağolsun,inşallah bu son olur..Bir ihmalin bedelinide hiç günahsız bir insan canıyla ödüyor,çok acı:(

OP
G

GuL_CiCeGi

Misafir
_asli_ bılıyorum canım bende almanyada dogdum büyüdüm son 1 senedir türkiyedeyim ve orda asla böyle seyler yok önce can saglığı var orda... ama ne edelim memleketimiz... düzene giriyor yavas yavas ama bu aradada daha nice kardeslerimizi kaybediyoruz...

Neriman

Daimi Üye
Tepki
267
cok üzücü allah rahmet eylesin.basiniz sagolsun.malesef türkiyemiz cennet gibi ama kiymetini bilmeyenler insana deger vermeyenler utansin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar