Soslu Gül Börek
malzemeler:
3 parmak eninde kesilmiş şerit yufka
iç harcı: kavrulmuş soğan ve kıyma tuz ve karabiberle tatlandırılmış
sosu:sarımsaklı yoğurt-tereyağlı salçalı sos
kıymayı resimde görüldüğü gibi şerit yufkanın ortasına denk gelecek şekilde
boyunca yayıyoruz.yufkanın yarısını kıyma üzerine kapatıyoruz.bir ucundan tutup yufka üzerine sararak gül şekli veriyoruz.yufkanın üst kısmı açık kalacak.kıyma görünecek.yağlı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve az sıvıyağ ile çırpılmış sosu sürüyoruz.200' önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.fırından alınca üzerine sarımsaklı ve tereyağlı salçalı sos gezdirip servis yapıyoruz...
Alıntıdır...