Soslu Tereyagli Patates-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler

  • 1,5 kg patates
  • 2 diş sarımsak, kıyılmış +2 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
  • yarım kutu çiğ krema (200ml'lik kutunun yarısı)
  • 1 çorba kaşığı krem peynir
  • yarım demet taze fesleğen, doğranmış
  • tuz, karabiber
Yapılışı
Patateslerin yarısının kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın. Patatesleri tencereye aktarın. Üzerlerini geçecek kadar su koyup tuz ve karabiber ilave edin. Diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın, suyunu süzüp kenarda bekletin.
Geniş bir tavada tereyağını ısıtın ve 2 diş doğranmış sarımsakları ekleyip 1-2 kavurduktan sonra, sarımsakları yakmadan hemen patatesleri ilave edip 4-5 dakika kavurun ve kenara alın.
Geri kalan patateslerin yine kabuğunu soyup başka bir tencereye alın ve üzerine su koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanmış patateslerin suyundan 1 bardak ayırıp içine krema, kalan sarımsaklar, krem peynir ve sütü ekleyip el mikseriyle püre haline getirin. Yalnız bu işlemi yapıyorken patatesler çok sıcak olmasın. Püreyi tekrar ocağa alıp ısıtın, üzerine kıyılmış fesleğenleri ekleyin ve küp patateslerin üzerine döküp öyle servis yapın.

Afiyet olsun !

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
napiim anam gece kusu olunca gece gece ekliyorum ancak :kptmya:rüyalarina girsin diye komplo kuruyorum:kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst