Spa Reine İle Daha Sağlıklı Bir Hamilelik Yaşayın

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..

fft17_mf296112.Jpeg


# Hamilelikte sık olarak yaşanan ödem, sindirim bozuklukları, idrar yolu enfeksiyonu ve kabızlık sorunlarına karşı saf su olan Spa Reine için…
# Hamilelikte sık olarak yaşanan ödem, sindirim bozuklukları, idrar yolu enfeksiyonu ve kabızlık sorunlarına karşı saf su olan Spa Reine için…
# Ancak hamilelikte görülen bazı yakınmaların tolere edilmesi güç olabilir!
# Hamileliğin dördüncü haftasından itibaren, yediğiniz ve içtiğiniz her şey göbek kordonu aracılığıyla bebeğinizle paylaşılıyor.
# Düzenli ve yeterli miktarda su tüketimi, bebeğinizin gelişimi açısından önem taşıyor. İşte bu noktada bebeğinizle paylaşacağınız suyu seçerken saf ve kaliteli bir su tercih etmelisiniz. İçtiğiniz suyun saf ve kaliteli, hamileliğiniz süresince, idrar yolu enfeksiyonu, ödem, sindirim bozuklukları, kabızlık gibi sık yaşanan şikayetlerden de korunmanızı sağlıyor.

Hamilelikte su tüketmek neden önemlidir?

# Hamilelikte yaşanan sıkıntıların en önemlileri kabızlık, idrar yolu enfeksiyonları ve hemoroidlerdir. Yeterli sıvı alımı dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığı ve dolayısıyla hemoroid oluşumunu engeller.
# Gebelikte su tutulumu ve şişlikler de çoğu zaman rahatsızlık verici durumlardır. Bu yakınmaları en aza indirmenin yolu yeterli miktarda su içmekten geçer. Sanılanın aksine fazla su içilmesi su tutulumuna neden olmaz.
# Sıvı alımı başından sonuna kadar hamileliğin her döneminde son derece önemlidir. Yeterli bir hidrasyon yani sıvı alımı kendinizi enerjik hissetmenize yardımcı olacağı gibi cilt kuruluğu gibi problemlerin de görülmesini engeller.
# Yeterli sıvı aldığınızda hem sizin hem de bebeğinizin kanındaki elektrolit dengesi kolaylıkla sağlanabilir.

Hangi suyu içmeli:

# Seçtiğiniz su son derece saf olmalıdır çünkü fetus yiyecek ve içeceklerdeki maddelere karşı son derece hassastır.
# İçerdiği nitrat ve sülfat miktarı az olmalıdır.
# Tercihen kabarcıksız bir su olmalıdır.

Neden Spa Reine?

# Spa Reine yoğun mineral içeren suların aksine, düşük ve dengeli mineral yapısı sayesinde sizin ve bebeğinizin böbreklerini yormaz, idealdir.
# Spa Reine, düşük sodyum oranı sebebiyle vücutta su tutulmasına neden olmaz; böylelikle ödem sorunu yaşanmamasını sağlar.

Bebeğiniz 9 Ay Boyunca Nasıl Gelişir?

# İLK AY: Büyük Bir Maceranın Başlangıcı
Bebeğiniz 2 ila 5mm arasında ve küçük bir fasulye şeklindedir. Kalbi atmaya ve dolaşım sistemi oluşmaya başlar. İlk organları şekillenir.

# İKİNCİ AY: Bebeğinizin İlk Kalp Atışları
Bebeğiniz yaklaşık 3cm uzunluğunda 3 gr. ağırlığındadır. Kalbi, dakikada yaklaşık 80 kez atar. Siz hissetmeseniz de bu dönemde kımıldamaya başlar. Bütün organları yerlerini almıştır.

# ÜÇÜNCÜ AY: Bebeğiniz Sesinizi Tanımaya Başlar
Bebeğiniz yaklaşık 12cm uzunluğunda ve 65 gr. ağırlığındadır. Tamamen oluşmuştur. Kafasını oynatabilir. Ağzını açıp kapayabilir. Sesinizi tanıyabilir. Her ne kadar ultrasonda görünmese de cinsiyeti olmuştur.

# DÖRDÜNCÜ AY: Kız mı, Erkek mi?
Bebeğiniz yaklaşık 20cm uzunluğunda ve 200 gr. ağırlığındadır. Gövdesi nihai şeklini almıştır ancak büyüme devam eder. Kollarını bacaklarını açıp kapatabilir. Cinsiyetini öğrenebilirsiniz

# BEŞİNCİ AY: Bebeğiniz baş parmağını emer ve dinlenir
Bebeğiniz yaklaşık 26cm uzunluğundave500 gr. ağırlığındadır. Günün yaklaşık 20 saatini uyuyarak geçirir. Baş parmağını emebilir, hıçkırabilir.

# ALTINCI AY: Bebeğiniz gözlerini açar ve sesinize tepki verir
Bebeğiniz 33 cm. uzunluğunda ve 900 gr. ağırlığındadır. İlk kez gözlerini açar. Günde yaklaşık 100 kez hareket eder. Sesinize ve dokunuşlarınıza tepki verir.

# YEDİNCİ AY: Bebeğiniz sizinle iletişim kurar
Bebeğiniz yaklaşık 37 cm. uzunluğunda ve 1,5 kg. ağırlığındadır. Yaşayabilecek kadar gelişmiştir ama hassastır. Rahmin neredeyse tamamını kaplar ve güçlükle hareket eder.

# SEKİZİNCİ AY: Bebeğiniz büyük gün için hazırlanmaya başlar
Bebeğiniz yaklaşık 43 cm. uzunluğunda ve 2.2. kg. ağırlığındadır. Baş aşağı dönmek için hareket eder. Büyük oranda kalsiyum ve demir tüketir. Teni pembe ve buruşuktur

# DOKUZUNCU AY: Büyük gün yaklaştı
Bebeğiniz yaklaşık 50 cm. uzunluğunda ve 3.3 kg ağırlığındadır. Kendi başına nefes alabilir, her an dünyaya merhaba diyebilir.

Belçika Pediatri Birliği bu suyu öneriyor!

Bebeğiniz en doğal ve sağlıklı su: Spa Reine

Su, herkes için yaşam kaynağı… Bebeğinizin dünyaya geldikten sonraki ilk 6 aylık süreçte anne sütü ile beslenmesi gerekiyor. Hayatın bu döneminde bebeğin bütün su ihtiyacını anne sütü karşılıyor. Bu nedenle dışarıdan su vermek gerekli değil. Ancak emziren annenin yeterli miktarda süt sağlayabilmesi için bol bol su içmesi öneriliyor. Annenin her emzirmenin ardından yüksek mineralli sert sular yerine, mineral yapısı dengeli, tuz oranı düşük, sağlıklı, doğal bir su tüketmesi gerekiyor.

SPA REİNE’nin dengeli mineral yapısı ve düşük tuz oranı, emziren annelerde anne sütünü miktarı ve kalitesi artırdığından, Belçika Sağlık Bakanlığı’nca öneriliyor. Belçika Pediatri Birliği de SPA REİNE’yi emziren anneler ve bebekler için tavsiye ediyor.

Bebeğinizin mamasını da SPA REİNE ile hazırlayın!

İlk 6 aydan sonra bebeğiniz biberon mamalarına ve ek besinlere geçer. Onun mamasını hazırlarken de kullandığınız suya dikkat etmeniz gerekiyor. Kullandığınız su onun henüz gelişmekte olan böbrek ve sindirim sisteminin yormamalıdır. Bunun için kullandığınız suyun sodyum, sülfat ve nitrat oranlarının düşük olması gerektiğini unutmayın! Aksi takdirde sert sular mamada bulunan yoğun minerallerle birleşerek sindirimi güçleştirir. Bebeğinizde kabızlık, ishal, gaz gibi sindirim sorunlarına neden olabilir.

Neden SPA REINE?

# SPA REINE bebeğiniz için en mükemmel su olma özelliğini taşıyor. SPA REINE sodyum, sülfat ve nitrat oranları düşüktür.
# Bebeğinizin böbreklerini yormaz
# Bebeğinizin sindirim sistemini zorlamaz.

Bebeğiniz ne kadar su içmeli?

Doğumda vücut ağırlığının %75’i sıvı iken, bu oran giderek azalarak %40’a iner. Yetişkinlerde günlük sıvı değişimi %6 iken bebeklerde %25’tir. Bu nedenle bebekler sıvı alımının kısıtlanmasına daha duyarlıdırlar.

Çocukların günlük sıvı gereksinimleri vücut yüzeylerine göre hesaplanır ve bu da metrekare yüzey alanı başına 1500 ml’dir. Örneğin yenidoğan bir bebeğin günlük sıvı ihtiyacı yaklaşık 375ml’dir. 1 yaşındaki bir çocuğun ortalama sıvı ihtiyacı ise yaklaşık 750 ml’dir. Yaş ve kilo arttıkça yüzey alanı artacağından günlük sıvı ihtiyacı da yaşla beraber artacağını unutmayın!


Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Bakalım daha neler çıkaracaklar:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst