Stresle baş etmeye yardımcı olacak tavsiyeler:

niha55

Daimi Üye
Tepki
1.156

Kalbinizi yoran stresi balık yağıyla yenin!

Stres, olumsuz etkisini vücudun her yerinde gösterir. Stres hormonları olarak isimlendirilen kortizol ve insülin seviyeleri aşırı yükseldiğinde, diyabet ve obezite gibi hastalıklara neden olarak vücuda büyük hasar verebilir. Stres, kalp ritminin hızlanmasına, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, felç riskinin ve kolesterolün yükselmesine neden olur.

C vitamini: Araştırmalar, C vitamininin stres yüzünden daha çok salgılanan kortizol hormonu seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu ortaya koydu. Bu vitamin, ayrıca kan basıncını da düşürmeye yardımcı olur.

Balık yağı: Balık yağı, kadın ve erkeklerde kalp hastalıkları riskini düşürmeye yardımcı olur. Stresten kaynaklanan aşırı kortizol oranını azaltır. Depresyon, Alzheimer hastalığı, öğrenme bozukluğu ve bunamayı önler, geciktirir. Balık yağını haftada en az üç öğün somon, sardalya, alabalık tüketerek alabilirsiniz.

Egzersiz: Düzenli olarak egzersiz yapmak, stres yüzünden ortaya çıkan zehirli kimyasalların vücuttan atılmasına yardımcı olur. Aşırıya kaçılmadığı sürece egzersiz stres seviyesini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kan dolaşımını hızlandırır ve gece uykusunu düzenler.

Sırtı ağrıyan da egzersiz yapmalı
Doğru ve düzenli olarak egzersiz yapmak, kemik ve kasları güçlendirir, fiziksel ve duygusal dengeyi sağlar, stresi uzak tutar, fiziksel, psikolojik ve duygusal sağlığı geliştirir. Egzersiz, yüksek tansiyonun önüne geçer, kalp hastalıklarını uzak tutar. Hareketsiz yaşam biçimi benimsemek sağlıksız kan dolaşımı, baş ağrıları, yüksek kan basıncı, sırt ağrısı, kireçlenme, sindirim ve sinir sistemi bozukluklarını neden olabilir. En ideali haftada 3 gün 45 dakika yürüyüş, koşu ya da bisiklete binmek olabilir. Bu sayede:

- Kaslar güçlenir ve metebolizma hızlanarak daha çok enerji yakılır. Yağ azalır.

- Kemik dokusu korunur, osteoporoz riski düşer.

- Karın çevresinde toplanan zararlı yağlar atılır.

- Kişinin kendine olan güveni artar.

- Diyabete yakalanma tehlikesi azalır.

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Bu bilgiler benim için çok önemli bilgilerdi.Çok teşekkür ederim.Somon balığının kalp hastalıklarına iyi gelmesi mesela bilmediğim birşeydi.
Arada yiyoruz.Zaten balıktan hiç vazgeçemem.Eşimle de paylaştım.Diğer bilgiler de öyle çok önemli çok teşekkürler

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
genckizken balik yagini kilo almak icin icerdim :)
bôgggggggg gibi bi tadi varrr ôôôôô ...

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
genckizken balik yagini kilo almak icin icerdim :)
bôgggggggg gibi bi tadi varrr ôôôôô ...

:gul::gul::gul::gul: çok güldüm ya ben de çocuklara içiriyorum acaba onlar da mı aynısını düşünüyorlar yavrularım benim...

Peri kızı balığın kendisini ye canım çok güzel bir de limon sıkarsın oh be mis gibi bugün hamsi yapmalıyım hemen.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar