Su Böreği (resimli)

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
45
Konum
sivas
SU BÖREĞİ


MALZEMELER:
1 tepsi için 3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
un
tuz
su
iç harcı için:beyaz peynir ,maydonoz
aralarına sürmek için tereyağı
üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı

YAPILIŞI:bütün malzemeler katılıp hamur yapıldıktan sonra hamuru bezelere ayırırız
bezeleri bir kenarda yarım saat üzerini hafif nemli bezle örterek dinlendiririz
daha sonra ince ince açarız
2 tane bezeyi ince açıp kesmeden bir kenara ayırırız
açtığımız hamurları 4'e böleriz
bir tencerede bolca su kaynatıp içine tuz atarız
kesmediğimiz tüm bezenin birini yağladığımız tepsiye sereriz
daha sonra hamurları kaynayan suya tek tek atarız
yaklaşık 1 dakika haşlandıktan sonra süzgeçle alıp temiz bir bezin üstünde fazla suyunu alırız
tepsiye düzgün bir şekilde yerleştiririz
2 sıra dizdikten sonra 1 kaşık tereyağı gezdiririz

bezelerin yarısı haşlandıktan sonra orta kata peynirli harcı koyarız
sonra tekrar hamurlar bitene kadar işlem devam
en üstede kesilmemiş yufkayı koyup yumurtasını sürüp fırında kızartırız
 
OP
divinity

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
45
Konum
sivas
resim001rh.jpg


resim003.jpg
 

mopsy

Yeni Üye
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
8
Tepki
14
Puan
3
Yaş
45
Konum
bursa
ellerine sağlık çok nefis duruyor..canım ben tarifi hiç anlayamadım.yani kaç beze yapıyoruz..hamuru oklavaylamı açıp sonramı haşlıoruz yani pek anlayamadım inan ki.demişsin ki bezelerden 2 sini ince aç 4.e böl..yani 2 beze oklavayla açılıp 4 e kesicekmiyiz zarf gibi?????

birde ince yuvarllak kocaman açıcaz oklavayla sonra onumu suya atacağız.baya karıştı yani bende yapmak istiyorum bi fırsatta taif olsun yani en azından.
 
OP
divinity

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
45
Konum
sivas
ellerine sağlık çok nefis duruyor..canım ben tarifi hiç anlayamadım.yani kaç beze yapıyoruz..hamuru oklavaylamı açıp sonramı haşlıoruz yani pek anlayamadım inan ki.demişsin ki bezelerden 2 sini ince aç 4.e böl..yani 2 beze oklavayla açılıp 4 e kesicekmiyiz zarf gibi?????

birde ince yuvarllak kocaman açıcaz oklavayla sonra onumu suya atacağız.baya karıştı yani bende yapmak istiyorum bi fırsatta taif olsun yani en azından.

canikom
tepsinin büyüklüğüne göre bezeler alınır
ortalama 12 beze aldık mesela hepsi ince açılır oklavayla ama 2 tane yufka biri alta biride üste tüm parça olarak sermek için
gerisi 4 e bölünür haşlarken kolay olsun diye
yine anlamadığın bir yer olursa yazarım canım :verelini:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.270
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Hamarat harunun hali başka tabi-hmm,ben de bir kez denemiştim az kuru oldu üstü ama tadı güzeldi

üstünün kuru olmaması için formülü de buldum,su serpip sıcağı sıcağına sarıcaz-ayse

ben de tekrar yapmayı düşünüyorum,

kayganam süper yapar ellerine sağlık canım

ama canım çekti şimdi oy oy oyyyyy:dusun:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sağlık canım. Çok güzel gözüküyor-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst