SU BÖREĞİ
MALZEMELER:
1 tepsi için 3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
un
tuz
su
iç harcı için:beyaz peynir ,maydonoz
aralarına sürmek için tereyağı
üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:bütün malzemeler katılıp hamur yapıldıktan sonra hamuru bezelere ayırırız
bezeleri bir kenarda yarım saat üzerini hafif nemli bezle örterek dinlendiririz
daha sonra ince ince açarız
2 tane bezeyi ince açıp kesmeden bir kenara ayırırız
açtığımız hamurları 4'e böleriz
bir tencerede bolca su kaynatıp içine tuz atarız
kesmediğimiz tüm bezenin birini yağladığımız tepsiye sereriz
daha sonra hamurları kaynayan suya tek tek atarız
yaklaşık 1 dakika haşlandıktan sonra süzgeçle alıp temiz bir bezin üstünde fazla suyunu alırız
tepsiye düzgün bir şekilde yerleştiririz
2 sıra dizdikten sonra 1 kaşık tereyağı gezdiririz
bezelerin yarısı haşlandıktan sonra orta kata peynirli harcı koyarız
sonra tekrar hamurlar bitene kadar işlem devam
en üstede kesilmemiş yufkayı koyup yumurtasını sürüp fırında kızartırız
MALZEMELER:
1 tepsi için 3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
un
tuz
su
iç harcı için:beyaz peynir ,maydonoz
aralarına sürmek için tereyağı
üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:bütün malzemeler katılıp hamur yapıldıktan sonra hamuru bezelere ayırırız
bezeleri bir kenarda yarım saat üzerini hafif nemli bezle örterek dinlendiririz
daha sonra ince ince açarız
2 tane bezeyi ince açıp kesmeden bir kenara ayırırız
açtığımız hamurları 4'e böleriz
bir tencerede bolca su kaynatıp içine tuz atarız
kesmediğimiz tüm bezenin birini yağladığımız tepsiye sereriz
daha sonra hamurları kaynayan suya tek tek atarız
yaklaşık 1 dakika haşlandıktan sonra süzgeçle alıp temiz bir bezin üstünde fazla suyunu alırız
tepsiye düzgün bir şekilde yerleştiririz
2 sıra dizdikten sonra 1 kaşık tereyağı gezdiririz
bezelerin yarısı haşlandıktan sonra orta kata peynirli harcı koyarız
sonra tekrar hamurlar bitene kadar işlem devam
en üstede kesilmemiş yufkayı koyup yumurtasını sürüp fırında kızartırız