Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
Hamuru için,
- 3 adet yumurta
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı buğday nişastası
- 200 gram ufalanmış beyazpeynir
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 200 gram tereyağı
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 3 adet yumurta
- 150 gram rendelenmiş kaşarpeyniri
- Börek hamurunu hazırlamak için unu eleyip yoğurma kabına alın.
- Yumurta, sıvıyağ, tuzu ekleyip iyice yoğurun.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin.
- Hamuru tekrar yoğurup üzerini örterek 30 dakika daha bekletin.
- Sürenin sonunda hamuru 12 eşit bezeye bölün.
- Bezeleri merdane ile teker teker aralarına nişastalı un serperek tepsi büyüklüğünde açın.
- Tereyağını eritip ılıttıktan sonra süt ve yumurtaları ilave edip çırpın.
- Açtığınız yufkalardan 2 tanesini ayırıp birini yağlanmış tepsiye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
- Sütlü karışımdan 2-3 kaşık ilave edip 3 kaşık kaşarpeyniri serpiştirin.
- Derin ve geniş bir tencereyi su ile doldurup 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tuz ilave edip kaynatın.
- Aynı büyüklükte ayrı bir tencereyi buzlu suyla doldurun.
- Kalan 10 yufkayı tek tek kaynar suya açık olarak atıp 2 dakika haşlayın.
- Yırtılmaması için özenle alıp buzlu suya ilave edin.
- Yufkaları kevgirle temiz bir mutfak bezinin üzerine alıp süzülmeye bırakın.
- Yufkaların yarısını tepsiye üst üste yayıp aralarına sütlü karışım ve kaşarpeynirini ekleyin.
- Beyazpeynir ve maydanoz serpiştirip diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste yayın.
- Üzerine ayırdığınız yufkayı yayıp sarkan kısımları içe doğru kıvırın.
- Üzerine kalan sütlü karışımı sürüp 150 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Dilimleyip ılık servis yapın.