Sucuk Nasıl Yapılır?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak




Malzemeler :
5 kg. sığır kıyması
100 gr. sarımsak
1 kg. koyun kıyması
2 çorba kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı yeni bahar
Kafi miktarda dana ve koyun
bağırsağı
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Makinadan geçirilmiş kıymaya
virgul2.gif
tuzu
virgul2.gif
iyice dövülmüş sarımsağı
virgul2.gif
karabiberi
virgul2.gif
kırmızı biberi
virgul2.gif
yeni baharı koyup iyice yoğurun. Yoğrulmuş bu etin üzerini örtüp bir gece serin yere bırakın

Ertesi günü tuzunu kontrol edip tekrar yoğurun.

Bıçaksız bir et makinasına eti koyup temizlenmiş bağırsaklara huni yardımıyla hiç ara kalmayacak şekilde doldurun.

Kafi uzunluk elde edilince bağırsakları kalın bir iple boğarak bağlayın
virgul2.gif
sonra iki ucunu birleştirip bir halka yapın.

Bu şekilde bütün sucuğu bağırsaklara doldurun. Hepsi bitince halkaları bir sopaya geçirin.

Fazla suyunun çıkması için halkaları toplu iğne ile bir kaç yerinden delin. Halkaları serin bir yere asıp kurutun.
İstenilen kuruluğa gelince de üzerlerine zeytinyağ sürün.

Afiyet olsun!!!ALINTIDIR
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
aslında evde yapmak daha mantıklı bu devirde alınanların içinde ne olduğu belli değil artık içinden bişey olmasa bile aslında dinimize göre islami şartlara göre kesilmeyen et haramdır hazır sucuklarda bu şartın mevcut olduğunu düşünmüyorum tabi alıyoruz mecburen
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Ayy kızlar akşam eşime domatesli soğanlı acı biberli sucuk dürüm yaptım yeme de yanında yat,söylemesi ayıp:dil::dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst