Muhallebisi:
*1.5 kahve fincanı un
*1.5 kahve fincanı seker
*Yarim litre sut
*Kaynadıktan sonra vanilya
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
*bolca Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Sütün içine ; unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin. İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin.15x25 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin..
Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin.Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış ceviz serpiştirip,enine 3'e - boyuna 4'e kesip Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp servis yapabilirsiniz.