lady_pacino
Aktif Üye
Bu pastayı ne zamandır yapmak istiyodum..kısmet yeğenimin doğum gününeymiş
MALZEMELER
Pandispanya için:ben havuçlu kek kullandım..
- 4 tane yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- Yarım su bardağı süt,
- 2 tane rendelenmiş havuç,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 tane limon kabuğu rendesi,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 1 çay bardağı kırık ceviz,
- 3 su bardağı elenmiş un,(büyük tepside yaptım 2 katı malzeme kullandım)
KREMASI İÇİN:200 gr.sıvı krema,100 gr. bitter çikolata.(pastanın büyüklüğüne göre krema ve çikolata sayısı artırılabilir)
SÜSLEMELER İÇİN:mavi,sarı,kahverengi,kırmızı,siyah gıda boyaları ve çikolata aromalı şeker hamuru..
YAPILIŞI
Oda ısısındaki 4 tane yumurta ile şekeri yaklaşık 10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra diğer svı malzemeleri katıp çırpmaya devam edin. Üzerine elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, limon kabuğu rendesini, cevizi ve iki tane rendelenmiş havucu katıp tahta kaşıkla karıştırın. Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin. kek harcını üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin..YADA İLK 30 DK AÇMAYIN ve kürdan testine tabi tutun.(ek olarak ben keke kırmızı gıda boyası ekledim)
pandispanyayı 1 gün önceden yapın.böylece daha düzgün katlar elde edebilirsiniz.
KREMASI:çikolataları benmaride erittiğimiz çikolataları ayrı bi kaba aldığımız sıvı krema ile katılaşana kadar çırpalım.mümkünse en az 4 saat budolabında bekletelim.ve sıra ile katlarını ayırdığımız pandispanyanın arasında bolca sürelim.dışını sıvamak için çok fazla krema kullanmayalım.sadece şeker hamurunu tutabilecek kadar sürmemiz yeterli.ve resimdeki gibi süsleyelim.şeker hamurunu yapıştırmak için bal yada glikoz kullanabiliriz..
MALZEMELER
Pandispanya için:ben havuçlu kek kullandım..
- 4 tane yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- Yarım su bardağı süt,
- 2 tane rendelenmiş havuç,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 tane limon kabuğu rendesi,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 1 çay bardağı kırık ceviz,
- 3 su bardağı elenmiş un,(büyük tepside yaptım 2 katı malzeme kullandım)
KREMASI İÇİN:200 gr.sıvı krema,100 gr. bitter çikolata.(pastanın büyüklüğüne göre krema ve çikolata sayısı artırılabilir)
SÜSLEMELER İÇİN:mavi,sarı,kahverengi,kırmızı,siyah gıda boyaları ve çikolata aromalı şeker hamuru..
YAPILIŞI
Oda ısısındaki 4 tane yumurta ile şekeri yaklaşık 10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra diğer svı malzemeleri katıp çırpmaya devam edin. Üzerine elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, limon kabuğu rendesini, cevizi ve iki tane rendelenmiş havucu katıp tahta kaşıkla karıştırın. Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin. kek harcını üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin..YADA İLK 30 DK AÇMAYIN ve kürdan testine tabi tutun.(ek olarak ben keke kırmızı gıda boyası ekledim)
pandispanyayı 1 gün önceden yapın.böylece daha düzgün katlar elde edebilirsiniz.
KREMASI:çikolataları benmaride erittiğimiz çikolataları ayrı bi kaba aldığımız sıvı krema ile katılaşana kadar çırpalım.mümkünse en az 4 saat budolabında bekletelim.ve sıra ile katlarını ayırdığımız pandispanyanın arasında bolca sürelim.dışını sıvamak için çok fazla krema kullanmayalım.sadece şeker hamurunu tutabilecek kadar sürmemiz yeterli.ve resimdeki gibi süsleyelim.şeker hamurunu yapıştırmak için bal yada glikoz kullanabiliriz..