Supangleli Toplar

you_know

Aktif Üye
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
54
Tepki
167
Puan
33
Yaş
40
Konum
istanbul
bu6749.jpg


Malzemeler:
250 ml (2,5 çay bardağı) su
50 g margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
110 g (1 su bardağı un)
30 g (2 yemek kaşığı) mısır nişastası
4 yumurta
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Krema:
1 poşet Dr. Oetker Supangle
400 ml (2 su bardağı) süt
25 g margarin
50 g (1 çay bardağı) fındık kırığı

Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
500 ml (2,5 su bardağı) süt
40 g bitter çikolata rendesi

Hazırlanışı:
Su, margarin ve şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta un ve nişastayı karıştırın, kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Yumurtaları ve hamur kabartma tozunu ekleyin, mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı birer tatlı kaşığı hamur koyun ve pişirin.

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 200°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 210°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

Supangleyi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun, fındık kırığını ilave edip karıştırın.

Beyaz çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutın.

Servisten önce topları ikiye keserek içlerine supangle doldurun. Üzerlerine beyaz çikolatalı sos dökün ve çikolata rendesi ile süsleyin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst