Malzemeler:
250 ml (2,5 çay bardağı) su
50 g margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
110 g (1 su bardağı un)
30 g (2 yemek kaşığı) mısır nişastası
4 yumurta
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Supangle
400 ml (2 su bardağı) süt
25 g margarin
50 g (1 çay bardağı) fındık kırığı
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
500 ml (2,5 su bardağı) süt
40 g bitter çikolata rendesi
Hazırlanışı:
Su, margarin ve şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta un ve nişastayı karıştırın, kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Yumurtaları ve hamur kabartma tozunu ekleyin, mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı birer tatlı kaşığı hamur koyun ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 200°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 210°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Supangleyi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun, fındık kırığını ilave edip karıştırın.
Beyaz çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutın.
Servisten önce topları ikiye keserek içlerine supangle doldurun. Üzerlerine beyaz çikolatalı sos dökün ve çikolata rendesi ile süsleyin.