Super 1 zeka sorusu....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D

d.melek

Misafir
Bir oglan varmis,her gun babasi ona evden cikarken 100 $ para veriyormus.bir gun yine ogluna 100$ para vermis,ve ,oglum eve donerken bir kilo et al,sakin unutma,demis.oglu tamam demis,butun parayi harcamis,aksam eve dondugunde birden babasinin sozunu hatirlamis,acaba nasil yapsam diye dusunmus.yakindaki kasab dukanina gitmis,bir kilo et verirmisiniz,yarin sabah saat 10-da parasini getirecegim demis.kasap razilasmis,ama tam sabah saat 10 da getirmezsen,bende senin budundan 250 qr et kesicem demis,oglan mecbur razilasmis.sabah olmus,oglan parayi vaktinde getirmeyi unutmus,biraz gec getirmis parayi,kasap da hayir biz oyle danismamisdik,simdi budundan 250 qr.et kesicem demis.oglanin annesi,babasi,kiz kardesi toplasmis,ama bir turlu kasabi fikrinden tasindiramamislar.sonra kiz kardesi kasabin kulagina bir soz demis,kasap hemen elindeki bicagi yere atip,oglanin budunu kesmekden vaz gecmis.

Simdi sizce kiz kardesi kasaba ne demiski,kasap fikrinden tasinmis? dusunun bakalim...:dusun:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
kendi budum size feda olsun mu demiş:gul::gul::gul:

yok bulamadım meleğim ne demiş sadece bana de kimseciklere demem sözz:dil::dil:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
:kizdim::kizdim::kizdim::kizdim:aşkollll bende küstüm işt hıhh
ipucu versen o damı olmass:eek::eek:

OP
D

d.melek

Misafir
ipucu veriyoruz,kiz oyle bir sey soylemiski,kasab oglanin budunu kesmeye korkmus,onun icin kesmemis...simdi bulun,ne demis?:)

OP
D

d.melek

Misafir
şşey melek cevabıı ayııp bişşimi kıız hani ayııp:utandim::utandim::utandim:

:gul::gul::gul: yok bitanem,ayip digil cevabi,cok guzel bir cevab.ben dun gece kocamada sordum bu soruyu bakalim bula bilecekmi diye,oda senin anlatdigin bu soru bir unlu adamin yazdigi bir unlu esere benziyor,orda buna benzer bir hadise oluyor dedi,senin soyledigindede cevab oylemi diye sordu,bende evet dedim.yani anlayacaginiz unlu bir eserde var bu cevap,ipucu veriyorum,eser Shekspirin.:ayna:

OP
D

d.melek

Misafir
kizlar bulamiyormusunuz?neden hic bir sey yazmiyorsunuz? bu kadarmi zor bir cevap yazmak....

OP
D

d.melek

Misafir
tamam soyluyorum,madem ki,bulamadiniz.....kiz kasaba diyorki,abimin budunu kesmene razi oluruz,ama bir sartla.eger onun budundan 250 qr.-dan biraz fazla,ve ya biraz eksik kesersen,bende senin budunu dibinden keserim o zaman.(hic bir kasab eti tartmadan istedigi cekide kesemez).kasab kizin soylediyi sozden sonra korkarak bicagi yere atmis,ve oglanin budunu kesmekden vazgecmis.Size sordugum bu soru Shekspirin unlu bir eserine,"" isimli eserinin konusuna benziyor.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
mantıklı bir cevapmış melekcim bende bu soruyu arkadaşlara sorucem bakalım ne cevaplar gelicek paylaşım için teşekkürler

OP
D

d.melek

Misafir
zaten bir tek sen ilgilenmissin canim,baska hic kimse bir yorum yazmamis.anlasilan benim acdigim konulara yorum yazmak istemiyorlar,"az zamanimiz kaldi ..."isimli oyunuda oynamadi kizlar,....neyse,oyle olsun,....

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
ilgilenmediğimizden değil bi tanem...ben bi kaç kez geldim baktım.ama saçma bir şey yazmak istemedim.emin olmadığım şeyler konusunda yazmam,okuyup geçerim:eek:sakın düşünme ilgilenilmedi diye...şahsen ben çok merak etmiştim:)

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Cevap bulunduğuna göre kapatıyorum konuyu canlarım:eek:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar