SÜRPRİZ KEK
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
Yarım çay bar.sıvıyağ
2 Çorba kaşığı kakao
Vanilya-Kabartma tozu
Krema :1 su bar.süt,2,5 yemek kaşığı tozşeker,1 çorba kaşığı un ve 1 paket vanilya
Kremanın yapılışı :Tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin ve ateşten
aldıktan sonra vanilyayı ekleyin.
Çikolatalı sos :1,5 çay bardağı su,1 tatlı kaşığı nişasta,1 yemek kaşığı tozşeker ve kakao
Sosun yapılışı :Malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin ve sos sıcakken kekin üzerine dökün.
Tüm malzemeyi mikserde iyice çırpın ve yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün.170 derecelik fırında 35-40 dak. pişirin.İyice soğuduktan sonra kabarık olan tarafından keserek uzun bir parça çıkartın (parçalamadan kesmeye çalışın) ve kaşıkla içinden bir miktar alın oraya kremayı doldurup kesip çıkarttığınız parçayı tekrar yerine koyun.Servis yapacağınız tabağına ters çevirip çikolatalısosu dökün ve isteğinize göre süsleyin.
Son düzenleme: