Şuruplu kurabiye(margarinsiz ve yumurtasız)

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Malzemeler (23 adet) :

Hamuru için :
½ su bardağı ılık su
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı dövülmüş fındık
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
½ paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

Şerbeti için :
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı :

Kurabiye sıcak, şerbet soğuk olması gerektiğinden ilk olarak şerbetimizi hazırlayalımki; kurabiyeler pişene kadar soğusun.
Bunun için şeker ve suyu bir kaba alıp orta ısılı ocağa koyalım.
Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha ocakta tutup limon suyunu ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Şerbetimiz soğurken hamurumuzu hazırlayalım.
Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp kurabiye şeklini verelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
175C de 20-25 dakika pişirelim.
Kakaolu olduğu için pişip pişmediğini anlamak biraz zor oluyor.
Ben kurabiyeyi spatula ile ittiğimde tepsiden kolay ayrıldığını gördüğüm sürede fırından aldım,bu 23 dakika sürdü.
Kurabiyeleri hiç bekletmeden üzerine şerbetimizi dökelim.
Soğuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
alıntı





 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
hiç yapmadım ama artık bu tarz kurabiyeler yapmak taraftarıyım
baktığım bütün tariflerde margarini görünce vazgeçiyorm
bu tarifte margarin yokmuş
bu güzel işte-kop
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst