incitanemtuana
Daimi Üye
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/67714_479024682136565_1240099898_n.jpg
SURUPLU MANDALINALI KEKIM
MALZEMELER:
2adet yumurta(oda sicakliginda)
1su bardagi toz seker
1su bardagi süt yada meyve suyu(oda sicakliginda)
yarim su bardagi sivi yag
1cay bardagi hindistancevizi(istege bagli koymasanizda olur)
1paket kabartmatozu
aldigi kadar un
üzeri icin:
mandalina
surubu icin:
yarim limon
1cay bardagi toz seker
1su bardagi su
HAZIRLANISI:
YUMURTA VE TOZ SEKER RENGI ACILANA KADAR CIRPILIR
SIVI MALZEMELER EKLENIP KARISTIRILIR
UN VE KABARTMA TOZU ELENEREK EKLENIR KIVAM TUTTURULANA DEK
ISTEGE BAGLI EN SON HINDISTANCEVIZI EKLENIR
YAGLANIP UNLANMIS DIKDÖRTGEN BORCAMA HARC DÖKÜLÜR VE ÜZERINE MANDALINALAR DIZILI
ÖNCEDEN ISITILMIS 200DERECE FIRINDA PISIRILIR
KEK PISERKEN SURUP HAZIRLANIR
LIMON INCE DILIMLENIP TOZ SEKER VE SUYLA KAYNAMAYA BRAKILIR KAYNAYINCA ALTI KAPATILIR
PISEN KEK SICAKKEN ÜZERINE KASIK YARDIMIYLA SURUP DÖKÜLÜR VE AFIYETLE YENIR
SURUPLU MANDALINALI KEKIM
MALZEMELER:
2adet yumurta(oda sicakliginda)
1su bardagi toz seker
1su bardagi süt yada meyve suyu(oda sicakliginda)
yarim su bardagi sivi yag
1cay bardagi hindistancevizi(istege bagli koymasanizda olur)
1paket kabartmatozu
aldigi kadar un
üzeri icin:
mandalina
surubu icin:
yarim limon
1cay bardagi toz seker
1su bardagi su
HAZIRLANISI:
YUMURTA VE TOZ SEKER RENGI ACILANA KADAR CIRPILIR
SIVI MALZEMELER EKLENIP KARISTIRILIR
UN VE KABARTMA TOZU ELENEREK EKLENIR KIVAM TUTTURULANA DEK
ISTEGE BAGLI EN SON HINDISTANCEVIZI EKLENIR
YAGLANIP UNLANMIS DIKDÖRTGEN BORCAMA HARC DÖKÜLÜR VE ÜZERINE MANDALINALAR DIZILI
ÖNCEDEN ISITILMIS 200DERECE FIRINDA PISIRILIR
KEK PISERKEN SURUP HAZIRLANIR
LIMON INCE DILIMLENIP TOZ SEKER VE SUYLA KAYNAMAYA BRAKILIR KAYNAYINCA ALTI KAPATILIR
PISEN KEK SICAKKEN ÜZERINE KASIK YARDIMIYLA SURUP DÖKÜLÜR VE AFIYETLE YENIR