Susam Helvası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.931
Puan
113
Konum
İstanbul
susamhelvas.jpg


Susam Helvası

1 su bardağı susam
• 1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı
1. Susamı teflon tavaya alın ve rengi hafif değişene kadar yağsız olarak kavurun.
2. Şekeri geniş bir tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak eritin.
3. Şeker eridiğinde kavurduğunuz susamı ilave edin.
4. Bu karışımı kısık ateşte pişirmeye devam edin.
5. Susamlı karışım ağda kıvamına geldiğinde yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayın.
6. Helvayı katılaşmadan istediğiniz şekillerde dilimleyip servis edin

Alıntıdır...
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
çocukken severek yerdim birde yanında fıstıkla yapılan vardı sakızlımı ne derlerdi bayılırdım tarif için teşekkürler canım-hmm-hmm-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst