![susamhelvas.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimg101.imageshack.us%2Fimg101%2F4665%2Fsusamhelvas.jpg&hash=2ce9956246e0b87163b92bb94f5beaf2)
Susam Helvası
1 su bardağı susam
• 1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı
1. Susamı teflon tavaya alın ve rengi hafif değişene kadar yağsız olarak kavurun.
2. Şekeri geniş bir tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak eritin.
3. Şeker eridiğinde kavurduğunuz susamı ilave edin.
4. Bu karışımı kısık ateşte pişirmeye devam edin.
5. Susamlı karışım ağda kıvamına geldiğinde yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayın.
6. Helvayı katılaşmadan istediğiniz şekillerde dilimleyip servis edin
Alıntıdır...