GÜLÇİN
Daimi Üye
Tavuk Salatası tarifi
Malzemeler :
4 Adet Keskinoğlu Fileto
2 Yemek kaşığı un
1 Adet Yumurta
1 Adet marul
1 Demet maydonoz
1 Demet roka
1 Demet dereotu
Yarım demet nane
4 Adet orta boy domates
200 gr susam
12 Adet siyah zeytin
2 Yemek kaşığı tane mısır Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Sos İçin;
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı limon suyu
1 Yemek kaşığı mayonez
1 Tatlı kaşığı hardal
Tuz, Karabiber
Hazirlanişi :
Filetoları döverek inceltin.
Önce una sonra çırpılmış yumurtaya
en son olarak da susama batırın.
Filetoları bir kap içerisine alarak buz
dolabında bir süre dinlenmeye bırakın.
Daha önceden temizlemiş olduğunuz
marul, dereotu, roka, maydanoz ve
naneyi iri iri doğrayıp geniş bir servis
tabağının içerisine alın. Teflon bir tavaya
sıvı yağı koyup kızınca buz dolabında
dinlenmeye bıraktığınız filetoları
üzerindeki susamları yakmadan kızartın.
Kızarttığınız filetoları uzun şeritler halinde
doğrayın ve hazırlamış olduğunuz yeşilliklerin
üzerine yerleştirin.Derin bir kase içerisinde
daha önceden hazırlamış olduğunuz sos
malzemelerini iyice çırpıp filetoların üzerine gezdirin.
Domates, mısır ve zeytin taneleri ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler :
4 Adet Keskinoğlu Fileto
2 Yemek kaşığı un
1 Adet Yumurta
1 Adet marul
1 Demet maydonoz
1 Demet roka
1 Demet dereotu
Yarım demet nane
4 Adet orta boy domates
200 gr susam
12 Adet siyah zeytin
2 Yemek kaşığı tane mısır Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Sos İçin;
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı limon suyu
1 Yemek kaşığı mayonez
1 Tatlı kaşığı hardal
Tuz, Karabiber
Hazirlanişi :
Filetoları döverek inceltin.
Önce una sonra çırpılmış yumurtaya
en son olarak da susama batırın.
Filetoları bir kap içerisine alarak buz
dolabında bir süre dinlenmeye bırakın.
Daha önceden temizlemiş olduğunuz
marul, dereotu, roka, maydanoz ve
naneyi iri iri doğrayıp geniş bir servis
tabağının içerisine alın. Teflon bir tavaya
sıvı yağı koyup kızınca buz dolabında
dinlenmeye bıraktığınız filetoları
üzerindeki susamları yakmadan kızartın.
Kızarttığınız filetoları uzun şeritler halinde
doğrayın ve hazırlamış olduğunuz yeşilliklerin
üzerine yerleştirin.Derin bir kase içerisinde
daha önceden hazırlamış olduğunuz sos
malzemelerini iyice çırpıp filetoların üzerine gezdirin.
Domates, mısır ve zeytin taneleri ile süsleyerek servis yapın.