incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler;
*2 yumurta,
*125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında) -Tarifte margarin olarak verilmiş-
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 çay bardağı susam,
*1 çay bardağı file antep fıstığı,
*Aldığı kadar un.
Hazırlanışı;
1.Yumurtaların sarılarını ve beyalarını ayırın.
2.Tereyağı veya margarine yumurta sarılarını ekleyerek iyice karıştırın.
3.Sırasıyla pudra şekeri ve antep fıstığını ekleyin.
4.Ununu da ekledikten sonra sert bir hamur elde etmiş olun.
5.Üstünü nemli bir bezle örttükten sonra 20 dakika dinlendirin.
6.hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin ve yumurta akına batırın. üste gelecek tarafını susama batırdıktan sonra, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
ALINTI