Süslü Patates Corbası-Resimli

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
sutlu_patates_corbasi_1.jpg


MALZEMELER
2 orta boy patates

1 su bardağı süt

3 su bardağı su

50 gr tereyağ

2 çorba kaşığı un

tuz,kırmızı biber,nane

HAZIRLANIŞI
Tereyağımızı tenceremize koyup eritiyoruz, unumuzuda ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.

Kavurduğumuz unumuzun üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz,daha sonra suyumuzuda ekleyip karıştırma işlemimize devam ediyoruz.

Patateslerimizi çiğden rendeleyip karışımımızın içine ilave ediyoruz, bu arada tuzumuzuda unutmuyoruz, kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha ocakta tutuyoruz.

Servis yapmadan önce bir tavada yağımızı ,kırmızı biberimizi ve nanemizi ekleyip yağımızı kızdırıyoruz.

Servis yapmadan önce çorbamızın üzerine resimdeki gibi yağımızı gezdiriyoruz.

Sıcak sıcak dumanı üstünde servis yapıyoruz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst