Susuz Helva-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
DSCN3819-600x300.jpg


Susuz Helva

MALZEMELER:

125 gr. Margarin
2 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI:

Tavaya yağ konulup eritilir.
İçine un ilave edilip 20 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.
Kavrulan unun içine toz şeker ilave edilir 2 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocak kapatılır. Şeker eriyene kadar karıştırılır.
Hafif soğuyan helvaya isteğe göre şekil verilir. Ben dondurma kaşığı kullandım hep yapması kolay hem çok hoş durdular. Çok lezzetli bir ikramlıktır. Şimdiden afiyet olsun…

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
ben dayanamadim ve gece yaptim
harika kitir bir lezzet
tavsiye ederim:cikolata:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
susuz helvada ayrı güzel oluyor
normal helva kavuruken birazını ayırıp böyle yapıyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst