incitanemtuana
Daimi Üye
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/528225_585837798107739_2077351368_n.jpg
TARIF LEZZETDÜNYASI DERGISINDEN ALINTIDIR
ANADOLU MUTFAGI LEZZETIYMIS
6KISILIK
SÜT MISIR CORBASI
MALZEMELER:
1adet orta boy kuru sogan
2yemek kasigi tereyagi
1yemek kasigi un
1cay kasigi köri
2su bardagi konserve misir
5su bardagi tavuk suyu (1adet tavuk bulyonla hazirlanmis)
tuz,karabiber
250ml sivi krema
HAZIRLANISI:
sogani orta boy kusbasi dograyin
tereyagini orta boy bir tencereye koyup eritin
sogani ilave edip,hafif renk alana kadar sote edin
unu ilave edin yaklasik 1dakika kavurun
tavuk suyunu dökün ve misirida ilave edin
körü,tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandirin
tencerenin kapagini kapatip yaklasik 10dakika kaynamaya brakin
blendirla corbayi pürüzsüz bir hale gelene kadar püre edin
püre etme esnasinda üzerinde olusan köpügü bir kasik yardimi ile alin
son olarak kremasini koyup,bir tasim kaynatin
AFIYET OLSUN
TARIF LEZZETDÜNYASI DERGISINDEN ALINTIDIR
ANADOLU MUTFAGI LEZZETIYMIS
6KISILIK
SÜT MISIR CORBASI
MALZEMELER:
1adet orta boy kuru sogan
2yemek kasigi tereyagi
1yemek kasigi un
1cay kasigi köri
2su bardagi konserve misir
5su bardagi tavuk suyu (1adet tavuk bulyonla hazirlanmis)
tuz,karabiber
250ml sivi krema
HAZIRLANISI:
sogani orta boy kusbasi dograyin
tereyagini orta boy bir tencereye koyup eritin
sogani ilave edip,hafif renk alana kadar sote edin
unu ilave edin yaklasik 1dakika kavurun
tavuk suyunu dökün ve misirida ilave edin
körü,tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandirin
tencerenin kapagini kapatip yaklasik 10dakika kaynamaya brakin
blendirla corbayi pürüzsüz bir hale gelene kadar püre edin
püre etme esnasinda üzerinde olusan köpügü bir kasik yardimi ile alin
son olarak kremasini koyup,bir tasim kaynatin
AFIYET OLSUN