Süt Misir Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/528225_585837798107739_2077351368_n.jpg

TARIF LEZZETDÜNYASI DERGISINDEN ALINTIDIR

ANADOLU MUTFAGI LEZZETIYMIS

6KISILIK

SÜT MISIR CORBASI

MALZEMELER:
1adet orta boy kuru sogan
2yemek kasigi tereyagi
1yemek kasigi un
1cay kasigi köri
2su bardagi konserve misir
5su bardagi tavuk suyu (1adet tavuk bulyonla hazirlanmis)
tuz,karabiber
250ml sivi krema

HAZIRLANISI:
sogani orta boy kusbasi dograyin
tereyagini orta boy bir tencereye koyup eritin
sogani ilave edip,hafif renk alana kadar sote edin
unu ilave edin yaklasik 1dakika kavurun
tavuk suyunu dökün ve misirida ilave edin
körü,tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandirin
tencerenin kapagini kapatip yaklasik 10dakika kaynamaya brakin
blendirla corbayi pürüzsüz bir hale gelene kadar püre edin
püre etme esnasinda üzerinde olusan köpügü bir kasik yardimi ile alin
son olarak kremasini koyup,bir tasim kaynatin

AFIYET OLSUN
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Bende özellikle oğluma yapıyorum bu çorbayı.yalnız konserveden değil.Mısır zamanı küçük küçük yerlere koyup dondurucuya koyuyorum nekadar sağlıklı bilinmez tabi ama :acep:

Çok güzel görünüyor çorban ellerine sağlık canım.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Misir corbasini cok merak ediyorum, yapmak kismet olmadi bir türlü.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst