Sütlü Kabak Çorbası-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
  • 5 adet orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 bardak sıcak su (ben çorbayı biraz koyu kıvamda sevdiğimden miktarını ona göre yazdım, siz arttırabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  1. Kabakların dış kabuklarını tırtıklayıp, yıkayın ve rendeleyin. Kendi suyunda yumuşayana dek pişirin.
  2. Bir tencerede unu yağ ile kavurup yavaş yavaş sütü ilave edin. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırın.
  3. Kabakları ve sıcak suyu ilave edip biraz daha kaynatın. El blendırı ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Sıcak servis yapın.
ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst