incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- 5 adet orta boy kabak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 3 bardak sıcak su (ben çorbayı biraz koyu kıvamda sevdiğimden miktarını ona göre yazdım, siz arttırabilirsiniz)
- Tuz, karabiber
- Kabakların dış kabuklarını tırtıklayıp, yıkayın ve rendeleyin. Kendi suyunda yumuşayana dek pişirin.
- Bir tencerede unu yağ ile kavurup yavaş yavaş sütü ilave edin. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırın.
- Kabakları ve sıcak suyu ilave edip biraz daha kaynatın. El blendırı ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Sıcak servis yapın.