Sütlü Kadayif Lokmasi-Resimli

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
sutlukadayifdolmasiyk2.jpg


Malzemeler:
- 1 adet yufka
- 1/2 kg. kadayıf,
- 200 gr. margarin,
- 1 su bardağı ceviz.

Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker,
- 3 su bardağı süt.


Yapılışı:
Yufkayı düz bir zemine yayın. Margarini eritin. Yufkayı yağlayın. Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın. Margarini üzerine gezdirin. Çekilmiş cevizi serpin. Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin. Ruloları 2,5 cm. kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın. Süt ve şekerle şerbet hazırlayın. Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün. Cevizle süsleyip servis yapın.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Kadayıf sevmem; ama sütlüsünün güzel olacağını düşünüyorum nedense:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst