Sütlü Kadayif-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
s%C3%BCtl%C3%BC+kaday%C4%B1fl%C4%B1.jpg


Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
100 gr ceviz
1 su b. tozşeker
1 lt. süt
1 p. vanilya

Yapılışı:
Kadayıf bir kaba alınır üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ dökülür ve
heryerine gelecek şekilde karıştırılır.kadayıfın yarısı bir fırın kabına
alınır hafif bastırılır.üzerine iri kırılmış ceviz eklenir.bunun üzerine
kalan kadayıf alınır ve hafifçe bastırılarak düzlenir.180 dercede
fırında pişirilir.kadayıflar pişerken üzeri için; 1 lt süt, tozşeker ve
vanilya bir tencereye alınır.pişen kadayıflar fırından alınır.
süt, şeker karışımı ılık kıvama gelince ocaktan alınır.
pişen kadayıfların üzerine dökülür. Lokum gibi bir kadayıf tatlısı..

ALINTI
s%C3%BCt.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
sütlü olmasindan dolayi daha hafif olucagini tahmin ediyorum denenmeye deger bence:incim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst