1 küçük kutu konserve mısır
4 yemek kaşığı mısır unu ( 1/2 su bardağı su ile ıslat )
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates ( iri rendelenmiş )
1 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
5 su bardağı su
1 bardak süt ya da krema
3-4 diş sarımsak ( dövülmüş )
Yeterince tuz
Karabiber ( 1-2 çay kaşığı ).
Taze nane yaprağı ( çorbanın üstüne ).
Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayıp ayçiçek yağı koyduğumuz tencerede kavurun. Ezilmiş sarımsaklar ile rendelemiş olduğunuz patatesleri de ekleyin. Suyu, etsuyu ya da tavuk suyunu, sütü, su ile ıslattığınız mısır ununu ve süzüp yıkanan konserve mısırlarını ilave edin. Tuzu ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Not: Süt yerine krema ile yapacaksanız. Kremayı, çorbamızı pişirdikten sonra ilave edin, karıştırın ve servise sunun.
Afiyet olsun...:icelim::icelim::icelim::icelim:
ALINTI