incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 2 adet pancar
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 bardak süt
- 3 bardak su
1. Pancarların kabuklarını soyun, iyice yıkayın ve rendeleyin ya da küp küp doğrayın. Her yer kırmızı oluyor dikkat edin.
2. Tencerede yağı kızdırın, unu ekleyerek çırpma teli ile karıştırın. Fazla kavurmayın ancak un kokusu biraz gitsin. Suyu azar azar ilave edin ve bu sırada sürekli çırpın. Rendelenmiş pancarları ilave edin. Pancarlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
3. Pancarlar yumuşayınca sütü, karabiberi ve tuzu ekleyin. Dört-beş dakika kadar kısık ateşte karıştırıp, fazla kaynamadan ocaktan alın. Pancarları rende olarak kullandıysanız bu şekilde servis yapabilirsiniz, eğer küp küp doğranmış şekilde kullandıysanız blenderdan geçirerek servis yapın.
Not: Süt kullanmak istemeyenler, 1,5 çorba kaşığı çiğ (sıvı) krema da kullanabilir.
Afiyet Olsun.
ALINTI