E
esmanur
Misafir
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişme süresi: 30 dakika
Soğanı, patatesi, sarmısağı soyun, tencereye ekleyin. Pirinci ve sıcak suyu da ekleyip, pişmeye bırakın. Dereotunu ince ince kıyın. Pişen bezelyeli karışıma biraz tuz ve sütü ilave edin. Rondodan salep kıvamına gelinceye kadar çekin. İsterseniz taze karabiberle de servis yapabilirsiniz. İnce kıyılmış dereotunu çorbanın üzerine koyup servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. ayıklanmış taze bezelye
1 küçük boy soğan
1 orta boy patates
1 diş sarmısak
1 bardak ılık süt
Tuz
8 dal dereotu
6 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı fındık yağı
1 yemek kaşığı pirinç
ALINTI
Soğanı, patatesi, sarmısağı soyun, tencereye ekleyin. Pirinci ve sıcak suyu da ekleyip, pişmeye bırakın. Dereotunu ince ince kıyın. Pişen bezelyeli karışıma biraz tuz ve sütü ilave edin. Rondodan salep kıvamına gelinceye kadar çekin. İsterseniz taze karabiberle de servis yapabilirsiniz. İnce kıyılmış dereotunu çorbanın üzerine koyup servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. ayıklanmış taze bezelye
1 küçük boy soğan
1 orta boy patates
1 diş sarmısak
1 bardak ılık süt
Tuz
8 dal dereotu
6 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı fındık yağı
1 yemek kaşığı pirinç
ALINTI