Sütlü taze bezelye çorbası-Resimli

E

esmanur

Misafir
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişme süresi: 30 dakika
Soğanı, patatesi, sarmısağı soyun, tencereye ekleyin. Pirinci ve sıcak suyu da ekleyip, pişmeye bırakın. Dereotunu ince ince kıyın. Pişen bezelyeli karışıma biraz tuz ve sütü ilave edin. Rondodan salep kıvamına gelinceye kadar çekin. İsterseniz taze karabiberle de servis yapabilirsiniz. İnce kıyılmış dereotunu çorbanın üzerine koyup servis yapın.

MALZEMELER
500 gr. ayıklanmış taze bezelye
1 küçük boy soğan
1 orta boy patates
1 diş sarmısak
1 bardak ılık süt
Tuz
8 dal dereotu
6 bardak sıcak su
1 yemek kaşığı fındık yağı
1 yemek kaşığı pirinç




694862633411.jpg


ALINTI
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Bezelye çok severiz. Acaba tat olarak nasıl olur ki?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst