Adana'da intihar etmek amacıyla suya atlayan kadını kurtarmak isteyen iki arkadaştan biri boğuldu, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılan diğeri ise hastaneye kaldırıldı.
Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Çatalan Köprüsü'ne gelen 32 yaşındaki Zeliha Kırbulut, taksiden indikten sonra suya atladı ve ardından bağırarak yardım istedi. Kırbulut'un yardımına, bu sırada balık tutmak için baraj gölünde bulunan Ersin Etik (24) ve arkadaşı Şafak Ağırtman koştu. Genç kadını kurtarmak için suya atlayan Ersin Etik, bir süre sonra gözden kayboldu. Zeliha Kırbulut'u, sudan çıkarırken yorulan Şafak Ağırtman ise çevredeki vatandaşların yardımıyla boğulmaktan kurtarıldı. Ağırtman, ambulansla Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesine kaldırıldı.
İhbar üzerine olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinde görevli polisler, Etik'i bulmak için çalışma başlattı. Kısa süre sonra Etik'in cansız bedeni sudan çıkarıldı.
KURTARILAN KADINA LİNÇ GİRİŞİMİ
Kurtarıldıktan sonra köprüde nöbet tutan özel güvenlik görevlilerinin kulübesine alınan Zeliha Kırbulut, ablasıyla telefonda konuşurken "Ben kendilerinden kurtarmalarını istemedim. Bunda ne var, bıraksaydılar" demesi tepki çekti.
Ersin Etik'in cansız bedeni Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bir süre kulübede tutulan Zeliha Kırbulut, ifade için jandarma karakoluna götürülmek istenirken ölen gencin yakınları tarafından linç edilmek istendi. Yüzünü gazeteyle kapatan Zelihe Kırbulut, araya giren jandarma ekipleri tarafından kaçırıldı.