Süzme Yogurtlu Pogaca-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre

QUARKLI POĞAÇA
Malzemeler
500 gr. Quark(süzme yoğurtta olabilir)
1Yumurta(sarısı üzerine)
2Yemek kaşığı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
1Su bardağı ılık süt
1Su bardağı sıvıyağ
1Yaş maya
1Paket veya yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
iç malzemesi
Beyaz peynir
Maydonoz
Yapılışı
İlk olarak maya ılık süt ve şekerle eritilip sırasıyla tüm malzemeler eklenip azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletilir..
Hamur mayalandıktan sonra elimizi arada yağlayarak parçalar koparılıp açılır iç malzemeden konulaak rulo şeklinde kapatılıp ay şekli verilir,yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür ve arzuya göre susam,haşhaş veya çörekotu serpilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Afiyet olsun..

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst