Tadı Damağımda (NTV)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
40223_tadi-damagimda.jpg

Tadı Damağımda

Tarih: 2011-02-11 TV : NTV Saat: 21:00Tür:Yaşam

Gurme Vedat Milor ile
“TADI DAMAĞIMDA”

Vedat Milor, Tadı Damağımda kaldı dediği lezzetler için gezmeye devam ediyor. Milor, bu hafta deneysel mutfakları tanıtırken, gerçek çikolata lezzetinin peşine düşüyor ve çikolataseverlerin ismini hiç unutmayacağı bir mekana konuk oluyor…

DENEYSEL MUTFAK
İstanbul kozmopolit bir kent. Ancak yiyecek ve içecek konusunda kozmopolit kimliğini yansıttığını söylemek mümkün değil. Aynı sorun lokantalar konusunda da yaşanıyor. Balıkçı, kebapçı, pideci, esnaf lokantası tamam ama kendine özgü, yaratacı mutfak konusunda oldukça fakir… İşte bu yokluk içinde minik bir mekan “Lilbitz” kendini gösteriyor. Şef Maksut, burayı kendi atölyesi olarak görüyor ve tıpkı bir bilim adamının laboratuvardaki deneyleri gibi denemeler yapıyor…

GERÇEK ÇİKOLOTA İLE TANIŞIN
Ülkemizde bol çikolata yemek sağlık için zararlı. Çikolatanın iyisi ile kötüsü pek ayırt edilemiyor. Öte yandan yavaş da olsa batı standartlarına uygun çikolata üretimi de başladı. Günlük yapılan, üretimde sadece kakao yağı kullanılan, taze yenmesi gereken gerçek çikolatalar bunlar. Vedat Milor, bu haftaki programında gerçek çikolata yapan mekanları araştırıyor…
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
Rica ederim canım :sirin:

Bu amca yemekleri bir güzel yiyor ağzınız açık kalır böyle şapırdata şapırdata bu haftada çikolata yapan mekanlara gidiyormuş nasıl izleyeceğim bilemiyorum :cikolata:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
40410_tadi-damagimda.jpg

Tarih: 2011-02-18 TV : NTV Saat: 21:00Tür:Gezi


Gurme Vedat Milor ile
“TADI DAMAĞIMDA”

Vedat Milor, Tadı Damağımda kaldı dediği lezzetler için gezmeye devam ediyor. Milor, bu hafta önce hayalimdeki esnaf lokantası dediği Kantin’e gidiyor ve ardından yiyebileceğiniz en iyi profiterolü anlatmak için Nazar pastanesine uğruyor. Milor’un lezzet keşfindeki son durağı ise İstanbul Şehremeni’de her gün dolup taşan küçük bir büfe...

GERÇEK ESNAF LOKANTASI
Vedat Milor’a göre esnaf lokantaları ülkemizin zengin mutfağını ve ev yemeklerini tabağa yansıtmalı. Milor, “Esnaf lokantaları giderek yozlaşıyor. Ünlü ve tarihi adlar daha çok şöhretlerini satıyor. Fiyatlar tırmanırken kalite düşüyor.” diyor. “Belki de sorun bu lokantların çoğuna kadın eli değmemesi.” diyerek meselenin de adını koyuyor . İşte bu hafta tam da aradığı kriterlere uygun bir esnaf lokantası keşfediyor Milor: Kantin… Vedat Milor, Şeyma Hanım’ın lokantasında yemekleri tadıyor, lezzetin sırrını almaya çalıyor, yemekleri nasıl ve hangi malzeme ile yaptıklarını öğreniyor…

EN İYİ PROFİTEROL NASIL OLUR?
Profiterol bir Fransız pastası. Ama bizde Fransa’dan çok daha fazla bilinir. Vedat Milor,Fransa dahil yediği en iyi profiterolün Türkiye’de olduğunu iddia ediyor. Milor, en iyi profiterolü anlatıyor…

KÜÇÜK BİR BÜFENİN LEZZET SIRRI
Şehremini’deki minik bir sandöviç büfesi dolup taşıyor. Nedeni basit. Burada son derece uygun fiyata temiz ve lezzetli bir sandöviç yemek mümkün. Mekanın sahiplerinin Goradan gelen ataları kendilerine özgü bir köfte yapmışlar ve köftenin sırrını kimseye anlatmıyorlar. Başarılarının sırrı ise bildik sandöviç ve tostların dışına çıkmaları.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
40600_tadi-damagimda.jpg

Tadı Damağımda

Tarih: 2011-02-25 TV : NTV Saat: 21:00Tür:Gezi


Gurme Vedat Milor ile
“TADI DAMAĞIMDA”
İstanbul’daki Uygur Mutfağı

Vedat Milor, Tadı Damağımda kaldı dediği lezzetler için gezmeye devam ediyor.

Milor, bu hafta önce önce atalarımızın mirası yemekleri tatmak için bir Uygur lokantası olan Zinnet’e gidiyor. Hazmı kolaylaştırmak için içtiği Kımız’dan sonra yola düşüyor ve sizi İstanbul’un en iyi dönercileri arasında saydığı Karadeniz Döner’e götürüyor
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
40993_tadi-damagimda.jpg

Tadı Damağımda



Tarih: 2011-03-11 TV : NTV Saat: 21:00Tür:Gezi


Gurme Vedat Milor ile
“TADI DAMAĞIMDA”
Balığı Ziyan Etme!

Vedat Milor, Tadı Damağımda kaldı dediği lezzetler için gezmeye devam ediyor. Milor, bu hafta ilk olarak müşterileri kadar balık neslinin geleceğini de düşünecek kadar titiz davranan Uskumru balıkçısı. Milor’un bir sonraki durağı ise, İstanbul’da Hatay yemeklerinin önde gelen mekanları arasında gösterdiği Has Kral Hatay Sofrası.

Pazartesi günü NTV ekranlarında başlayacak olan “Balığı Ziyan Etme” kampanyasına destek veren Vedat Milor, bu konuda hassas davranan balıkçıları ziyaret ediyor…

Bu konulara titizlik gösteren Uskumru lokantası sarıkanat ve çinekop gibi henüz lüfer olmamış balıkları satın almayı reddediyor. Ayrıca müşterilerine sunduğu alternatifler ve pişirme yöntemleriyle de de dikkat çekiyor.
Hatay Mutfağı

Vedat Milor’a göre ülkemizin en lezzetli ve zengin mutfaklarının başında Hatay mutfağı geliyor. Milor, Hatay mutfağın İstanbul’daki iyi temsilcilerinden Aksaray’daki Has Kral Sofrası’nı ziyaret ediyor ve yemeklerini tadıyor.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
tadıdamak154.jpg

trans.gif

Tadı Damağımda

trans.gif

Türü: Gezi
Tarih-Saat: 08.04.2011 21:00

trans.gif

Vedat Milor, tadı damağımda kaldı dediği lezzetler için gezmeye devam ediyor.

Milor, bu hafta ilk olarak müşterileri kadar balık neslinin geleceğini de düşünecek kadar titiz davranan Uskumru balıkçısı. Milor'un bir sonraki durağı ise, İstanbul'da Hatay yemeklerinin önde gelen mekanları arasında gösterdiği Has Kral Hatay Sofrası. Pazartesi günü NTV ekranlarında başlayacak olan “Balığı Ziyan Etme” kampanyasına destek veren Vedat Milor, bu konuda hassas davranan balıkçıları ziyaret ediyor… Bu konulara titizlik gösteren Uskumru lokantası sarıkanat ve çinekop gibi henüz lüfer olmamış balıkları satın almayı reddediyor. Ayrıca müşterilerine sunduğu alternatifler ve pişirme yöntemleriyle de de dikkat çekiyor. Hatay Mutfağı Vedat Milor'a göre ülkemizin en lezzetli ve zengin mutfaklarının başında Hatay mutfağı geliyor. Milor, Hatay mutfağın İstanbul'daki iyi temsilcilerinden Aksaray’daki Has Kral Sofrası’nı ziyaret ediyor ve yemeklerini tadıyor.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
44991_tadi-damagimda.jpg

Tadı Damağımda



Tarih: 2011-09-16 TV : NTV Saat: 21:15 Tür:Yaşam




Gurme Vedat Milor ile
“TADI DAMAĞIMDA”
Antalya’da Lezzet Yolculuğu
Vedat Milor, Tadı Damağımda kaldı dediği lezzetler için bu hafta Antalya’da…
Zeki Müren’in sıkça uğradığı ve ısrarları kıramayarak şarkılar söylemesiyle adını doyuran Urcan Balık, şimdi Antalya’da hizmet veriyor. Milor, Urcan Balık’ın mönüsünden seçtiklerini tadıyor ve düşüncelerini anlatıyor.
Vedat Milor’un Antalya’daki bir başka durağı ise 1930’lu yıllardan bu tarafa aynı mekande hizmet veren ve müdavimleri tarafından çok sevilen Börekçi Tevfik…
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
tadıdamak154.jpg

trans.gif

Tadı Damağımda

trans.gif

Türü: Gezi
Tarih-Saat: 30.09.2011 21:15

trans.gif

Vedat Milor, tadı damağımda kaldı dediği lezzetler için bu hafta Antalya’da… Zeki Müren’in sıkça uğradığı ve ısrarları kıramayarak şarkılar söylemesiyle adını doyuran Urcan Balık, şimdi Antalya’da hizmet veriyor. Milor, Urcan Balık’ın mönüsünden seçtiklerini tadıyor ve düşüncelerini anlatıyor. Vedat Milor’un Antalya’daki bir başka durağı ise 1930’lu yıllardan bu tarafa aynı mekande hizmet veren ve müdavimleri tarafından çok sevilen Börekçi Tevfik…
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
tadıdamak154.jpg

trans.gif

Tadı Damağımda

trans.gif

Türü: Gezi
Tarih-Saat: 21.10.2011 21:15

trans.gif

Vedat Milor, tadı damağımda kaldı dediği lezzetler için bu hafta Kıbrıs’ta…

Lezzet rotasını Kuzey Kıbrıs'a çeviren Milor adada önce Archvey'e ardından şeftali kebabının en hasının yapıldığı Anibal'a ve son olarak da yöre yemeklerini tatmak için Müze Dostları'na gidiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bize çok yakın ve bir o kadar da uzak bir ülke. Yakın çünkü Kıbrısça'nın kendine has söyleyiş şeklini anlamamanız mümkün değil. Mesela Lefkoşa Türkiye'deki herhangi bir sayfiye kentini andırıyor. Öte yandan Sofya Katedrali'yle, alabildiğine zengin sofrasıyla kozmopolit bir kültürün izlerini de taşıyor Kuzey Kıbrıs. Vedat Milor ve NTV ekibi adada sofralara konuk olurken sizi aynı zamanda kültürel bir yolculuğa da çıkarıyor. Örnek mi? Dünyanın en eski ikinci batığı, yabani naneye benzeyen Molohiya, cakistes denilen yeşil zeytin, birçok gezgine ev sahipliği yapan Girne limanı ve daha fazlası Milor'un sizi çıkardığı yolculuğun parçaları.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
tadıdamak_0838_154.JPG

trans.gif

Tadı Damağımda

trans.gif

Türü: Gezi
Tarih-Saat: 27.04.2012 21:15
trans.gif

Vedat Milor, bu hafta “Tadı damağımda kaldı” dediği lezzetlerin peşinde, önce Beypazarı’na, oradan da Bolu’ya gidiyor. Yoldan geçerken uğradığı Fatma Teyze’nin Bazlama ve Gözleme Salonu’nda kahvaltılıkların tadına bakan Milor, oradan Osmanlı Mutfağı’nın lezzetleri için Tarihi Güveç Fırını’na geçiyor. Son durak, Bolu yolundaki Yurdaer Otel Mutfak Sanat Merkezi, Milor’un Osmanlı Mutfağı yolculuğuna devam ettiği diğer nokta oluyor.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.292
Tepki
83.848
Puan
113
Konum
İstanbul
tadıdamak_0838_154.JPG

trans.gif

Tadı Damağımda Yeşil Mönü
trans.gif

Türü: Gezi
Tarih-Saat: 22.06.2012 21:15
trans.gif

‘Tadı damağında kalacak’ lezzetleri bulmak için yurdun dört bir yanını karış karış gezen Vedat Milor, NTV yeşil Ekran boyunca organik tarım ve doğal yaşamın izlerini sürüyor. Milor, bu kez tabakta sunulan lezzetler yerine tarlada ve yerinde yetişen ürünleri elleriyle topluyor. Doğal ürün avına Ege Bölgesi’nden başlayan Vedat Milor önce Urla ardından, Tire, Seferihisar, Karaburun ve Kuşadası’nda zeytinden, şaraba, peynirden domatese ürünlerin en safını tadıyor. Milor, ayrıca Ege’ye has otlardan yapılan ilginç lezzetlere kendi dokunuşuyla katkıda bulunarak farklı tarifler ve tüyoları da gün ışığına çıkartıyor. Adeta doğal ürün avına çıkan Milor, pazarlardan çiftliklere sürdürdüğü bu yolculuğunda renkli anlara tanık oluyor. ‘Tadı Damağımda Yeşil Mönü’ her Cuma 21.15’te NTV’de.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst