Tadı Damağımda
Tarih: 2011-02-11 TV : NTV Saat: 21:00Tür:Yaşam
Gurme Vedat Milor ile
“TADI DAMAĞIMDA”
Vedat Milor, Tadı Damağımda kaldı dediği lezzetler için gezmeye devam ediyor. Milor, bu hafta deneysel mutfakları tanıtırken, gerçek çikolata lezzetinin peşine düşüyor ve çikolataseverlerin ismini hiç unutmayacağı bir mekana konuk oluyor…
DENEYSEL MUTFAK
İstanbul kozmopolit bir kent. Ancak yiyecek ve içecek konusunda kozmopolit kimliğini yansıttığını söylemek mümkün değil. Aynı sorun lokantalar konusunda da yaşanıyor. Balıkçı, kebapçı, pideci, esnaf lokantası tamam ama kendine özgü, yaratacı mutfak konusunda oldukça fakir… İşte bu yokluk içinde minik bir mekan “Lilbitz” kendini gösteriyor. Şef Maksut, burayı kendi atölyesi olarak görüyor ve tıpkı bir bilim adamının laboratuvardaki deneyleri gibi denemeler yapıyor…
GERÇEK ÇİKOLOTA İLE TANIŞIN
Ülkemizde bol çikolata yemek sağlık için zararlı. Çikolatanın iyisi ile kötüsü pek ayırt edilemiyor. Öte yandan yavaş da olsa batı standartlarına uygun çikolata üretimi de başladı. Günlük yapılan, üretimde sadece kakao yağı kullanılan, taze yenmesi gereken gerçek çikolatalar bunlar. Vedat Milor, bu haftaki programında gerçek çikolata yapan mekanları araştırıyor…