Malzemeleri
4 kağıt helva
300 gr. tahin helvası
1 çorba kaşığı kakao
50 gr. margarin
portakallı bisküvi
Şanti için
1 poşet toz şanti
4 kaşık süt tozu
su
Üzeri için
Çikolata sos
Yapılışı
Tavaya 300 gr.tahin helvasını1 çorba k.kaka ve 50 gr.margarini ekleyip karıştırarak eritip özleştirin.Zemine 1 adet kağıt helvayı alın.Üzerine eritilmiş helvayı sürün.2.kağıt helvayı üzerine kapatın.Tekrar eritilmiş tahin helvası sürün.3.kağıt helvayı tekrar kapatın.Tahin helvasını sürün.4.kağıt helvayı kapatatın.Şantisi için bir kapta 1 poşet toz şanti4 tatlı kaşığı süt tozu ve 1 su badağından 1 parmak eksik su ilave edip mikserle çırpın.Kağıt helvalı pastayı şanti ile kaplayın.
Parçalayıcıdan bisküvileri geçirip toz haline getirin.Pastanın kenarlarına bisküvileri serpin.Pastanın üzerini kremşanti ile desen yapıp süsleyin.Üzerine parçalnmış bisküviyi serpin.Üzerine çikolata sosu dökün.Pastayı buzdolabında bekletip soğuduktan sonra serivis edin.
Afiyet Olsun
Alıntıdır...