Tahinli bükme çörek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.931
Puan
113
Konum
İstanbul
148263.jpg

Tahinli bükme çörek

Malzemeler

1 bardak tahin
1 bardak esmer şeker
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı susam
1 kaşık un

Yapılışı

Tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, yoğurt ve un karıştırılarak yoğrulur. Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlendirilir ve bezelere ayrılarak yufkalar açılır. Açılan her bir yufka 4'e bölünerek üstlerine tahin sürülür ve esmer şeker serpildikten sonra yuvarlanır. Yuvarlanan hamurlar birbirleri etrafında dolandırılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çöreklerimize susam serptikten sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Ilık olarak servis edilirler.

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.931
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben içine tahin şeker ve ceviz serpileni yedim güzeldi...
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.196
Tepki
1.899
Puan
113
Konum
İZMİR
teşekkürler canım benim,ben hazırını alıyordum bir ara çok güzel bir tadı var :):sirin::sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst