Tarator Cevizli Sos Tarifi

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler
100 gram ceviz içi
2 dilim ekmek içi
4 diş sarımsak
1/2 su bardağı sirke
3/4 su bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Havanda dövdüğümüz cevizleri, kabuklarını çıkarıp, suda ıslattığımız ve suyunu iyice sıktığımız ekmekler ile karıştıralım ve tekrar havanda dövelim.
Dövmeye devam ederken, 5-6 damla sirkeyi ve zeytinyağının tamamını akıtalım.
Yeterince tuzu ve dövdüğümüz sarımsak ile karıştırdığımız kalan sirkeyi koyarak, iyice karıştıralım.

ALINTI
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Ben taratoru çok severim.Bu mezedir doğru ama bizde içki içen yok.-rgulu
Emeğine sağlık :huhuu:
 
H

Hera

Misafir
Ben taratoru çok severim.Bu mezedir doğru ama bizde içki içen yok.-rgulu
Emeğine sağlık :huhuu:

Balık rakı yanında gelir içki içen olmayabilir İzmirde Ünlüdür mezelerle hepsini bilirim İzmir ve Çeşme Kızı olarak ve de Yerim heleki Balığım önüme gelmeden önce çimleniriz bunlarla sonra deriz ki at balkalım şefff bizim balıkları En sonda balık öldüğünü anlasın diye Fırında helvayı yeriz göveçte ki Balık ohh ben artık cidden ölmüşüm desin diye
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst