Tarçınlı & biberli popcorn tarifi
Patlamış mısırı hangimiz sevmez? Bu lezzeti bir de tarçınlı ve biberli deneyelim dedik. Ortaya çok seveceğiniz tatlar çıktı…
Servis: 4-6 kişilik
Malzemeler
• 200 gr. mısır
• 100 ml. sıvı yağ
• 2 tatlı kaşığı tarçın veya 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
• 1-2 tutam tuz
Yapılışı
Derin tencereye sıvı yağı koyun. Tarçının veya kırmızıbiberin yarısını, mısırı ve tuzu ilave ettikten sonra, tencerenin kapağını kapatın. Mısırlar patlamaya başlayana kadar ocağı harlı ateşte bütün, patlamalar hızlanınca ise kısık ateşte devam edin. Patlamalar durunca tencereyi ateşten alın, tarçının veya biberin kalan bölümünü ilave edin.
ekolay