Tarçınlı dondurmalı ve lor peynirli köpüklü şeftali
4 şeftali
10 gr tarçın
100 gr lor peyniri
10 gr taze nane
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
100 ml taze krema
Dondurma için
100 ml taze krema
200 ml süt
2 yumurtanın sarısı
10 gr tarçın
1 çay bardağı toz şeker
Şeftalinin kabuklarını soyun ve çekirdeğini çıkarın. Tereyağı ile bir tavada şeker ve tarçını ilave edip 3 dakika pişirin.
Dondurma için, süt ve kremayı kaynatın. Toz şeker ve yumurta sarılarını karıştırın. Tarçın ilave edip sütle karıştırarak kaynatın. Buzlukta dondurun.
Lor peynirini krema ile köpük haline gelinceye kadar çırpın. Köpüğü servis tabağına alın. Şeftalileri ilave edip tarçınlı dondurmayla birlikte servis yapın.
Alıntı