Tarçınlı Sarmal Çörekler

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
tarnlsarmalrekler.jpg


Tarçınlı Sarmal Çörekler

• ½ çay kaşığı tuz
• 800 gr un
• 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
• 50 gr maya
• ¼ su bardağı süt
• ¼ su bardağı toz şeker

İçi İçin
• 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
• ¼ su bardağı toz şeker
• 2 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı
1. Sütü 37 C sıcaklıkta ısıtın.
2. Tereyağını küçük parçalara ayırın, maya, şeker ve tuzla birlikte süte ekleyip karıştırın.
3. Undan ½ su bardağı kadarını ayırın ve geri kalanını karışıma ekleyip yoğurun.
4. Hamuru iyice yoğurduktan sonra üstünü örtün ve mayalanmasını bekleyin.
5. Mayalanan hamuru 4 parçaya ayırın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
6. Açtığınız hamurun üzerini tereyağı ile yağlayın şeker ve tarçını serpin.
7. Hamuru rulo şeklinde sarıp 1,5 cm kalınlığında parçalar halinde kesin ve tepsiye dizin.
8. Üzerlerine tepside hafif bastırıp inceltin ve bu şekilde 40 dakika bekletin.
9. 250 C’ye ayarlı fırında 5-10 dakika pişirin soğumaya bırakın.
10. Soğuduktan sonra servis edin.

Notlar:
• Arzu ederseniz tarçınlı sarmal çöreklerin üzerine badem serperek de hazırlayabilirsiniz
Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Harika gözüküyor. Eşim tarçına bayılır. Bunu muhakkak yapmam lazım
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Tarcin dedin mi akan sular durur, eminim tadi cok güzeldir. :evet:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Nk seni ilk gördüğüm yerde var ya,yanlış anlama tatlı yaptırıcam:kptmya:

Eminim öyledir :kptmya: bana kim yapsın yahu herkes benden bekliyor bana da yazık bende insanım benim canım çekiyor :sim3: dur bende incitanemtuanaya acındırayım kendimi :gul: oda bana yapsın yaparsın :) değil mi ustam
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst