Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Arasındaki tarçın ve cevizin mükemmel birlikteliği eşsiz bir lezzet sağlıyor, hemde yapımı çok pratik ...
dolgusu için;
toz şeker 1 / 2su bardağı
dövülmüş ceviz 1 / 2su bardağı
tarçın 11 / 2çay kaşığı
**hepsini iyice karıştırın
hamuru için ;
toz şeker 11 / 2su bardağışeker
tereyağı 170 gr ( oda ısısında beklemiş)
yumurta 3 adet
un 3 su bardağı
süzme yoğurt 1 1 /2 su bardağı
Kabartma tozu 1 paket
180 c derecede 1 saat pişirin
25 cm 'lik ortası delik fırın kabı
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yapılışı ;
-şeker,tereyağı ve yumartayı iyice çırpın
-kalan kek malzemelerini de ekleyip hafif hızda iyice çırpın
-hamurun 3 te 1 'ini kalıba dökün ve üzerine hazırlamış olduğunuz dolgunun yarısını serpin, tekrardan kalan hamurun yarısını dökün ve üzerine yine kalan dolgu malzemesini serpin ve son olarak kalan hamuru da en üste döküp önceden ısıtılmış fırınınıza verin..afiyet olsun
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
alıntıdır.