Tarçınlı ve cevizli kek

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya



Arasındaki tarçın ve cevizin mükemmel birlikteliği eşsiz bir lezzet sağlıyor, hemde yapımı çok pratik ...
dolgusu için;
toz şeker 1 / 2su bardağı
dövülmüş ceviz 1 / 2su bardağı
tarçın 11 / 2çay kaşığı
**hepsini iyice karıştırın
hamuru için ;
toz şeker 11 / 2su bardağışeker
tereyağı 170 gr ( oda ısısında beklemiş)
yumurta 3 adet
un 3 su bardağı
süzme yoğurt 1 1 /2 su bardağı
Kabartma tozu 1 paket
180 c derecede 1 saat pişirin
25 cm 'lik ortası delik fırın kabı



Yapılışı ;
-şeker,tereyağı ve yumartayı iyice çırpın
-kalan kek malzemelerini de ekleyip hafif hızda iyice çırpın
-hamurun 3 te 1 'ini kalıba dökün ve üzerine hazırlamış olduğunuz dolgunun yarısını serpin, tekrardan kalan hamurun yarısını dökün ve üzerine yine kalan dolgu malzemesini serpin ve son olarak kalan hamuru da en üste döküp önceden ısıtılmış fırınınıza verin..afiyet olsun

alıntıdır.
 
H

Hera

Misafir
ben HavuçLu CevizLi tarçınLı Kek yapıyorum Eşim için evde eksik olmaz bunuda deneyececeğim Benimkinin İçine Yoğurt yerine SÜT giriyor bunda Yoğurt var sağoL canım :zuzu::zuzu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst